Cıa Başkan Adayı Brennan’ın Onay Oturumuna Protesto Damgası

ABD Başkanı Barack Obama'nın CIA başkanlığına aday gösterdiği Beyaz Saray Terörle Mücadele Danışmanı John Brennan’ın Senato'da gerçekleşen onay oturumuna protestolar damga vurdu.

Senato İstihbarat Komitesi’nde gerçekleşen oturumda eylemciler insansız hava araçlarının saldırılarını ve ağır sorgulama yöntemleri eleştirdi.

Brennan’ın konuşmasıyla harekete geçen protestocular ardı ardına 4 farklı eylem yaptı. Eylemlerini tek tek gerçekleştirdiği görülen protestocular her defasında konuşmasını sürdürmeye çalışan Brennan’ın sözünü kesti. Konuşmacıların özellikle Ortadoğu ve Asya’da CIA yönetimindeki insansız hava araçlarının gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti. Eylemcilerden birinin elindeki oyuncak bebeği yukarı kaldırarak "Sizin insansız hava araçları politikanız yüzünden çocuklar ölüyor” diye bağırması dikkat çekti. Yaşanan eylemlerin ardından Komite Başkanı Dianne Feinstein oturuma ara verilmesi ve izleyicilerin salondan çıkarılmasına karar verdi. Sadece senato personeli ve gazetecilerin kalmasına izin verilen oturum yaklaşık 5 dakikalık bir aradan sonra tekrar başladı.

Obama geçtiğimiz ay aday gösterdiği Brennan’ı ülkedeki en becerikli ve saygıdeğer istihbarat lideri olduğunu ifade etmişti .