Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz Açıklaması

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, oyunlar kapsamında bölgeye gelecek misafirler için esnafa gerek duyulan alanlarda eğitim verileceğini söyledi.

Korkmaz, Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak etkinliklere ev sahipliği yapacak şehirlerin önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti.

''Oyunlar, düzenleneceği şehirde kaldıraç etkisi gösteriyor'' diyen Korkmaz, şöyle devam etti:

''Ancak bu kaldıraç etkisinin arkasını doldurabilmek ve sürdürülebilir kılmak, öncelikle yerel yönetimlere, arkasından da sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Bugün itibarıyla iki büyük sivil toplum kuruluşu, olayın farkında olup bizleri burada bir araya getirmesi beni çok mutlu etti. Adana'da yapılacak 4 branş için yeniden yapılan 2 tesis ve modernizasyonu yapılan 3 tesis var. Bunlar Adana'nın kazançları olacak. Ancak Adana'yı bir spor şehri yapmak, bundan sonraki süreçte yerel yönetimlerin etkisinde olan bir alan.''

Organizasyon kapsamında Adana'ya kente gelecek olan yabancı konukların rahat edebilmesi için her şeyin düşünüleceğine dikkati çeken Korkmaz, bu amaçla ATO ve Çukurova Üniversitesiyle protokol imzaladıklarını, protokol sayesinde kentteki bazı esnafa yabancı dil ve hijyen başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim verileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Oyunlar kapsamında gelecek olan misafirler için esnafa gerek duyulan alanlarda eğitim vereceğiz ve eğitim sonunda onlara sertifika verilecek. Bu sertifikalarını alan esnafımız, götürüp dükkanına asacak. Biz bunu oyunlara katılacak bütün resmi misafirlere ve sporculara söyleyeceğiz. Böylelikle hem kent esnafına katkı sağlanacak hem de misafirler rahat edecek.''

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer de, sporun uluslararası politika anlamında ülke yönetimlerini etkilediğini belirtti.

Ülkelerin spor sayesinde reklam yaparak turizmi canlandırmak amacıyla çeşitli uluslararası etkinliklere talip olduklarını dile getiren Gizer, şunları kaydetti:

''Bu nedenle uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma isteği, ülkeler arasında rekabetin yoğunlaşmasına yol açmaktadır. 2013 Akdeniz Oyunları'nın İçel ve Adana'da gerçekleştirilecek olması büyük bir başarıdır. Tüm branşlardaki esnafımızı bilgilendirmek bilinçlendirmek ve Akdeniz Oyunları seviyesinde eğitimler vermek adına odamızın salonunu açtık. Genel Sekreterlik düzeyinde hizmet vererek, bu organizasyona katkı sağlamak amacındayız.''

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da, haziran ayı sonunda yapılacak oyunların 4 branşına ev sahipliği yapacak olan Adana'da esnafa, Kültür Müdürlüğü yetkilileri ve iletişim fakültesi öğretim üyelerinin mart ayı sonundan itibaren eğitim vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ömer Yıldız / Kerem Kocalar

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA