Marmaray Projesi, Tuzla'da Ulaşımı Kolaylaştıracak

Marmaray projesinin, Tuzla'da ulaşımı kolaylaştıracağı bildirildi.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçenin, projenin devreye alınmasıyla şehrin en batısına kadar ulaşımı en kolay ilçelerden biri olacağı belirtildi.

Açıklamada, proje kapsamında 3 istasyonu bulunan Tuzla'nın, Anadolu yakası metro hattının da faaliyete geçmesiyle şehre en yakın ilçelerden olacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, projenin ilçeye büyük oranda katkı sağlayacağını belirterek, ''Bir dünya projesi olan Marmaray'ın, ilçe sınırlarında 3 istasyonu yer alacak. Tuzla İstasyonu'ndan hızlı trene binen vatandaşlarımız 95 dakikada aktarmasız Halkalı'ya ulaşabilecek'' dedi.

Anadolu yakasındaki metro hattının da Kartal'dan Tuzla'ya uzatılacağını aktaran Yazıcı, ''Metro hattının ilçemize uzatılmasıyla ulaşımda önemli rahatlık yaşayacağız. Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine olumlu yanıt vererek proje hazırlığını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a ilçe halkımız adına teşekkür ederim. Metronun Tuzla'ya uzanmasıyla tersaneler mevkisinde metroya binen vatandaşlarımız 36 dakikada Kadıköy'e, 10 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı'na ulaşabilecek'' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, ulaşım projelerinin Tuzla'ya önemli avantajlar sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Tuzlalılar, İstanbul'un Anadolu yakasındaki sınırında yaşıyor. Marmaray ve metro ile İstanbul'un en uzak ilçeleri ile hızlı ve kolay ulaşım imkanına kavuşacağız. Üstelik çok uzak mesafelere sabit bir zamanda ulaşacağız. İstanbul'un diğer ilçeleriyle aramızdaki mesafelerin seyahat süreleri kısalacak. İstanbul'un en önemli sorununu oluşturan trafik yoğunluğunun yaşanmayacak olması ve trafikteki araç yoğunluğunun insan ve çevre sağlığına olumsuz yanlarının bertaraf edilecek olması, ulaşımın avantajlarını da arttıracak.''
Kaynak: AA