Üç Katlı Binanın Çatı Katında Çıkan Yangında Vücudunda Yanıklar Oluşan 1, Dumandan Etkilenen 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Manisa'da üç katlı binanın çatı katında çıkan yangında, üç katlı binanın çatı katında çıkan yangında vücudunda yanıklar oluşan 1, dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye araçlarının arıza yapması nedeniyle yangına zamanında müdahale edilemediği iddia edildi.

Kuşlubahçe Mahallesi 4230 Sokak'taki üç katlı binanın çatı katında, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Evde bulunan Rasim Boztaş, durumu itfaiyeye bildirdi. Rasim Boztaş ile vücudunun çeşitli yerlerinde yanık meydana gelen babası Halit Boztaş , dumandan etkilenen annesi Nimet Boztaş ve kardeşi Müjgan Boztaş kendi imkanlarıyla evden çıktı.

Ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halit, Nimet ve Müjgan Boztaş'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Rasim Boztaş, yangını fark ettiklerinde itfaiyeye haber verdiklerini, itfaiye aracının merdiveninin arıza yapması nedeniyle yangına zamanında müdahale edilemediğini iddia etti. Olay yerine ikinci itfaiyenin çağrıldığını kaydeden Boztaş, onun da su hortumunun patlak olduğunu, yangına ancak üçüncü itfaiye aracıyla müdahale edilebildiğini ileri sürdü.

Yangın çıkan binada oturan Yalçın Edremit de olay yerine gelen ilk itfaiye aracının merdiveninin tutukluk yaptığını ve açılmadığını, takviye gelen itfaiye araçları ile yangına müdahale edildiğini söyledi.

İtfaiye Müdürü Ali Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dahili merdivenle hortum döşendi, birinci merdiven tutukluk yaptı. Ama suyunu verdi, ikinci merdiven açıldı ve yangına müdahale edildi. Hortumun patlak olması gibi bir şey söz konusu değil. Makine tutukluk yapmış olabilir, ona katılıyorum, ama ikinci araba yangına müdahale etti'' diye konuştu.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA