Chp Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP üyelerinin eşit şartlarda olduğunu belirterek, ''Biz, partimiz içindeki insanları kategorize etmeyiz'' dedi.

Gürkan, CHP Havsa İlçe Başkanlığı tarafından Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 'Biz, partimiz içindeki insanları kategorize etmeyiz. Partimizde görmek istediğimiz birlik ve beraberliği sergileyen Havsa örgütünün, ilimiz, ilçelerimiz ve ülkemize örnek teşkil edeceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de yerel seçimlerde AK Parti'nin Edirne'deki CHP'li belediyeleri kazanmak için çalışacağını kaydederek, ''İç ve dış politikada son dönem yaşadığımız tutarsızlıklar, ülkemizi zor günlere götürüyor. Biz CHP olarak ülkemizin bulunduğu konumdan daha iyi konumda olması gerektiği bilincindeyiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde bunu göstereceğiz'' diye konuştu.

CHP İl Başkanı Teoman Özdöl ise Havsa örgütünün yaptığı çalışmalarla örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de görevde bulunduğu 4 yıldır dar bütçeyle birçok yatırıma imza attıklarını, bundan sonraki süreçte canlı hayvan pazarının üstünün kapatılması ve kanalizasyon sisteminin yenilenmesi projelerini hayata geçireceklerini belirtti.

CHP Havsa İlçe Başkanı Fedayi Işık ise belediyenin 4 yılda yaptığı çalışmaları değerlendirerek, teşkilat olarak yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

-HAVSADER kuruldu-

Havsa Kültür ve Sanatı Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği kuruldu.

HAVSADER Kurucu Başkanı Arzu Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin Havsa'nın kültürünü, sanat eserlerini gelecek nesillere taşıyabilmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş sanat faaliyetlerini gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirten Pehlivan, ''Çalışmalarımıza köylerde başladık. Köylerde yapılan el sanatlarını belirleme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Havsa için güzel projelere imza atmayı planlıyoruz'' dedi.

-Ergene Platformu Sözcüsü Kaçar-

Ergene Platformu Sözcüsü Bülent Kaçar, İğneada Longoz Ormanları başta olmak üzere tüm sulak alanların koruma altına alınması gerektiğini belirtti.

Kaçar, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sulak alanların korunmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade etti.

Sulak alanların yok olduğu bir ülkenin susuz kalacağı, susuz bir ülkenin de açlığa doğru hızla sürükleneceği bilinciyle hareket ettiklerini belirten Kaçar, şunları kaydetti:

''İğneada Longoz Ormanları başta olmak üzere tüm sulak alanlar koruma altına alınmalıdır. Ergene Nehri'ni ve havzasını kirletenlere karşı yasal ve etkin tedbirler acilen uygulanmalıdır. Sulak alanlar, kendisini besleyen su havzaları ile birlikte düşünülmediği zaman doğa kendine ait olanı sel ve taşkınlarla, depremlerle geri alacaktır. Odağına doğa ve insanı alan anlayışın ancak su kaynaklarının tüm canlıların ortak kullanımına geri verilmesi ile hayata geçeceğini biliyoruz.''

-Reklam vergilerinin 1. taksit ödeme dönemi sona erdi-

Reklam vergilerinin 1. taksit ödeme dönemi sona erdi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye sınır ve mücavir alanları içerisinde ilan, reklam, tanıtım aracı, pano, tanıtıcı tabela, geçici bez afiş, el ilanı ve motorlu taşıt araçlarının içine ve dışına konulan reklamlara ait vergilerin 1. taksit ödeme döneminin 31 Ocak'ta sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, 2. taksit ödemelerinin 2-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı, 1. taksit ödemesini yapmayanlara cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

-İl Özel İdaresi personeline hizmet içi eğitim -

Edirne İl Özel İdaresi'nde görevli harcamalardan sorumlu müdür ve memurlara hizmet içi eğitim verildi.

İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde düzenlenen ''Kamu mali yönetimi ve kontrol sistemi'' konulu eğitim, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Aleaddin Uğur tarafından verildi.

Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen eğitime Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan da katıldı.

Muhabir: Gürkan Arda - Gökhan Balcı / Salih Baran

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA