Başkan Yılmaz: “Saathane Projesinden Dönüş Yok”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı Düzenleme Projesi’nde vakıflardan daha önce devir alınan dükkanların tahliye edilerek yıkıldığını belirterek, “Tarihi eser konumunda olmayan diğer binalarda halen devam eden hukuki süreç sonunda tahminen 6-7 ay içerisinde yıkılacak.Bunun dönüşü yok” dedi.

Başkan Yılmaz: “Saathane Projesinden Dönüş Yok”
Samsunlu yönetici, iş adamı ve sanayicilerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Yılmaz şehirde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Samsun’da hız kesmeden yatırımların devam ettiğini ve birçok projenin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Yılmaz, “Her şey iyi gidiyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim şehrimizde hizmet yarışını geri kalmadan sürdürmeye çalışıyor. Kentimizi daha yaşanılır bir kent yapmak için elbirliği ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Kahvaltı sırasında kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Başkan Yılmaz, Saathane projesinin hangi aşamada olduğu ile ilgili soruyu cevaplarken, burada yapılan çalışmaların hem Büyükşehir Belediyesi hem de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlatarak; “Bizim daha önce vakıflardan devraldığımız dükkanlar vardı. Bunları tahliye ettik ve ilk aşamada bunların yıkımını gerçekleştirdik. Burada yine vakıflara ait olan ve tarihi dokunun üzerine abanmış, onları tahrip etmiş binalar var. Bu binaların kamulaştırılması işlemleri sürüyor ve bu kamulaştırmayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü yapıyor. Geri kalan ve buradaki dokuya zarar veren binaların kamulaştırması da bizim tarafımızdan yapılıyor. Aşağı yukarı 5 milyon liralık bir kamulaştırmayı vakıflar ve bir o kadarını da biz yapacağız. Burayı Samsun’a yakışan, Samsun’u temsil edebilecek bir tarih ve turizm alanı haline getireceğiz. Bu tarihi dokuyu, şehrimizin bu önemli merkezini kamu yararı da göz önünde bulundurularak tüm Samsun’a kazandıracağız. Buradaki özel mülk sahipleri ile devam eden hukuki süreç tahminen 6-7 ay içerisinde sonuçlanır. Bundan dönüş yok. Bu sene sonunda burası tamamen temizlenmiş, tüm Samsun’un gurur duyacağı, hepimizin yüz akı olan, şehrin gülen yüzü olacak bir yer haline gelecek” şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Cafe Restaurant’ta yapılan kahvaltıya Samsun’un tanınmış iş adamları, sanayiciler ve yöneticilerinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da katıldı.

Kaynak: İHA