Şahin: Ümitasyon Üreten ve Yurt Dışından İthal Edip Depolayanlara Savaş Açılsın

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Mehmet Şahin, ümitasyon ürünlerle yapılacak mücadelede öncelikle bu ürünleri üreten, ithal edip ülkeye sokan ve pazarlayan firmalara karşı savaş açılması gerektiğini savundu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde esnafa yönelik yapılan ümitasyon operasyonlar sonucunda yapılan eylemlere destek verdiğini ifade eden Şahin, ümitasyon ürünlerin İstanbul’da üretildiğine dikkat çekti. Yurt dışından da ümitasyon ürünlerin getirilerek depolandığını işaret eden Şahin, hiç kimsenin bu ürünlere müdahale etmezken, perakende satış yapan esnafın büyük baskı altına alındığını belirtti.

Bu baskıları doğru bulmadıklarını dile getiren Şahin, öncelikle markalı ürünlerle mücadelenin üretim ve ithal aşamasında yapılması gerektiğini savundu. Bu konuda sonuna kadar esnafın yanında olacaklarını kaydeden Şahin, markalı taklit ürünlerle bir mücadele yapılacaksa esnafın elinde bulunan bu ürün stoğunun bitmesi için esnafa en az 2-3 yıl süre tanınarak mallarına el konulmaması gerektiğini ifade etti.

Yetkili makam ve mevkilerde olan insanların bu tür eylemlere katılmak yerine esnafın sorunlarına çözüm üretmelerini beklediklerini dile getiren Şahin, ayrıca görevde oldukları süre içerisinde bu esnafın ticaretini kolaylaştırmak için ne gibi çalışma yaptıklarını ve tedbirler aldıklarını da merak ettiğini dile getirdi. Şahin, “Ben ve ekibim göreve geldiğimizde ALTSO meclisi ve yönetimi olarak bu konuya özel bir önem vererek esnafımızın ticari haklarını koruyacağımızın sözünü kamuoyu önünde şimdiden veriyorum.” dedi.