İnci Akü Ceo'su Paker: Evrende Enerji Sorunu Yok, Enerjiyi Depolama Sorunu Var

İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, evrende enerji sorunu olmadığını enerjiyi depolama sorunu bulunduğunu söyledi.Paker, "Bugün çözmemiz gereken enerjiyi depolama ve ihtiyaç anında kullanıma sunabilme sorunudur." dedi.

Akü sektörünün önemli üreticileri arasında bulunan İnci Akü, yeni geliştirdiği, başta tekneler olmak üzere karavan, golf araçları, yer temizleme makineleri, tekerlekli sandalyeler ve yenilenebilir enerji santrallerinde kullanılabilecek İnci Battery Gel Serisi'ni bayilerine tanıttı. İnci Akü’nün Türkiye genelindeki tüm bayilerinin katıldığı toplantı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi.

Manisa'daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen İnci Battery Gel serisi hakkında, bayilere bilgi verildi.

Yüksek sıcaklıklarda bile uzun çevrim ömrüne sahip olan İnci Battery Gel serisi ile telekomünikasyon sistemlerinin, robotların, güvenlik sistemlerinin ve acil destek ünitelerinin de enerji ihtiyaçlarını karşılayacağı anlatıldı. İnci Battery Gel serisi ürünlerin, standart akülere göre 4 kata kadar daha yüksek derin deşarj oranına sahip ve yüksek çevrim ömrüne sahip olduğu, özel olarak tasarlanan tam kapalı, sızdırmaz sistemli aküler, iç mekanda da güven ile kullanım avantajı sağladığı belirtildi. Gel serisinin aynı zamanda özel kapak ve valf kontrollü buşon sistemi sayesinde bulunduğu ortamda havalandırmaya ihtiyaç duymadan çalışabildiği belirtildi. Programa katılan İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın ilk 10 akü üreticisi arasında olmak vizyonu ile geleceğe yönelik adımlarımızı atıyoruz. Türkiye’de sektörümüzde bir ilk olan Ar-Ge merkezimiz bulunuyor. Tabii ki sadece bununla sınırlı değil. Ar-Ge sürecinden başlayarak üretimin tüm aşamalarında büyük faydasını gördüğümüz Alman kalite standartlarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, dünyanın en kaliteli hammadde üreticileriyle işbirliğimiz yer alıyor. Bunların bir sonucu olarak piyasaya yüksek kaliteli ürünler sunuyoruz. Bugün lansmanını yaptığımız İnci Battery Gel serisi de genel çerçevesini paylaştığım İnci Akü anlayışının en iyi örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bugün çözmemiz gereken enerjiyi depolama ve ihtiyaç anında kullanıma sunabilme sorunudur. İnci Akü olarak Ar-Ge çalışmalarımızın temelinde bu bakış açısı yer alıyor. Önemli olan enerjinin kaynağına mekansal ve fiziki olarak bağlı kalmadan özgürce hareket etmek, sürdürülebilir olmayan enerji kaynaklarına alternatifler üretmek, bu enerji kaynaklarından elde edilen enerjiyi depolayabilmek ve yaşanabilir bir dünya kurmaktır. "