Chp'li Karataş'tan Yangınla İlgili Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan yangınla ilgili değerlendirmede bulundu.

Chp'li Karataş'tan Yangınla İlgili Açıklama
Son olarak çıkan ve 5 kişinin yaralandığı olayın tek teselli veren tarafının can kaybının yaşanmaması olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, “Bu yangının da öncekisi gibi cezaevi koşullarının elverişsiz olduğu için çıktığına yönelik söylemler aldık. Şurası da bir gerçektir ki halen cezaevinde bulunan mahkum sayısı kapasitenin çok üzerinde tutulmakta. Doluluk oranının fazla olması nedeniyle cezaevi koşullarının da kötüleştiğini biliyoruz. Tüm bunlardan yola çıkarak ‘Urfa Cezaevi insan hakları yaşam boyutunda değildir” iddiasında bulundu. "EMNİYET MÜDÜRÜ OLASI BİR ARBEDEYİ ÖNLEDİ" Olayın hemen ardından cezaevine gittiğini ve burada yaşananları gözlemlediğini aktaran Karataş, "Olayın duyulmasının ardından mahkum yakınları cezaevi önüne gelerek, gergin bir bekleyiş başladı.

Bu sırada Urfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, özlem duyduğumuz bir idareci profili çizerek halkın ayağına kadar gitti ve vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Müdür Likoğlu’nun bu özverisi Sonrasında, halk arasında büyük bir arbede yaşanmadı. Müdür Likoğlu’nun bu davranışının herkese örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Karataş açıklamasında Son olarak, yaşanan olay Sonrası yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu .
Kaynak: İHA