Ayvalıklı Rekortmen Atletten Belarus’ta Bir Rekor Daha

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin sesini, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda kırdığı rekorlarla atletizm alanında da başarıyla duyuran genç atlet Şahin Şenoduncu, Belarus’ta (Beyaz Rusya) düzenlenen Uluslar arası Gençler Atletizm şampiyonasında 3. olurken, aynı zamanda yeni bir Türkiye rekoru kırdı.

Ayvalıklı Rekortmen Atletten Belarus’ta Bir Rekor Daha
21-23 Şubat tarihleri arasında, Belarus’un Mogiev kentinde yapılan atletizm şampiyonasına ay yıldızlı formasıyla ülkemizi temsilen katılan Şahin Şenoduncu, 5 bin metrede 22.01’lik kendisine ait Türkiye rekorunu, 21.50’ye yükselterek yeni bir rekora daha imza atıp, şampiyonadan ülkemize bronz madalya ile döndü. Atletizmde Türkiye’nin gururu olan milli sporcu Şenoduncu’nun antrenörü ve Ayvalık Atletizm Kulübü Başkanı Sabahattin Tatar, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda sporcularının elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını belirterek, genç sporcusunun Belarus’ta elde ettiği başarıyı başta Türkiye olmak üzere; kendilerine her konuda destek olan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Cimli ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’e armağan ettiklerini söyledi.

Tatar, başarılarının süreceğinin de altını çizdi.

AMACI DÜNYA REKORU KIRMAK

Ayvalık’ta ekonomik yoksunluklarla, antrenörü Sabahattin Tatar’ın nezaretinde çalışmalarını sürdüren genç atlet Şahin Şenoduncu ise, amacının özellikle uluslar arası yarışmalarda şeref kürsüsüne çıkıp, Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşını yedi düvele duyurma alışkanlığını sürdürmek olduğunu kaydetti.

İmkansızlıklarla boğuşurken; bir yandan okulunu, bir yandan da sporculuk hayatını sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Şenoduncu, “Bir gün dünya rekorunu kırarak, ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA