Milli Eğitim Müdürü Arslan: Kitap Okuma Alışkanlığımız Artmalı

Kırşehir’in Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, ilçe genelinde kitap okuma alışkanlığının artması gerektiğini belirterek eğitimcilere bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda merkezi Kasaba ve köylerde görev yapan Zümre Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Arslan, "Çiçekdağı'ndaki tüm okullarımızda kadrolu ve ücretli 190 öğretmenimiz görev yapmaktadır. İlçemizin eğitim ve öğretimine olumlu katkılar sunabilmek için sizlerin görüşlerinizin bizim için çok önemlidir. Bu toplantıyı yaparken kendi aranızda tartışın, programdaki güçlükleri birlikte değerlendirin, zümre öğretmenleri olarak birbirinizden faydalanın, bu işin mutfağındaki olanlar sizlersiniz, yapacağınız işleri planlayarak uygulayın, şu an benim gördüğüm en büyük eksiklik ve en büyük sorun kitap okuma alışkanlığının az olmasıdır. O yüzden arkadaşlar özellikle birden, 4. sınıftaki öğretmen arkadaşlarımızdan bu konuda daha özenli olmalarını istiyorum." dedi.

Zümre yaparken kesinlikle yasak savmak niyetiyle yapılmamasını isteyen Arslan, "Yaptığınız işten onu okuyanlar, inceleyenler istifade etsin. Ben tüm zümre tutanaklarını, tek tek inceleyeceğim ve bir rapor hazırlayacağım, ilçe müdürleri düzeyindeki toplantılarda bunları değerlendireceğim, Çiçekdağı ilçemizde eğitime çok önem vermemiz lazım, ilçemizin eğitimden başka bir seçeneği yok, sizden de bu konuda gayretlerinizi bekliyorum." diye konuştu.