Abdulkadir Konukoğlu, Anadolu'nun En Etkili İş İnsanı

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ekonomist Dergisi tarafından, “Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı” olarak açıklandı.

Konukoğlu, geçen yıl da 'Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı' olarak açıklanmıştı.Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı araştırması sonuçlandı. Gaziantep’ten, aralarında Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun da bulunduğu 6 iş insanının yer aldığı çalışmaya göre, Anadolu ekonomisini ayakta tutanlar 150 bin kişiye istihdam yaratıyor, 55 milyar lira ciro yapıyor.Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Anadolu’nun yükselişinin son 10 yılda daha belirgin hal aldığını belirterek, “Büyükler daha büyüdü, İstanbul, Ankara, İzmir gibi köklü devlerle ciroda, istihdamda, ihracatta yarışır hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.

“Rakamlara dökecek olursak, Türk Ekonomi Bankası ile birlikte dokuzuncusunu yaptığımız Anadolu 500 araştırması, bunun somut göstergesi” diyen Yeşiloğlu, şöyle devam etti: “Global krizin etkilerini hissetseler de alternatif pazarlar yaratmak için inanılmaz bir tempo içindeler. Ambargo, çatışma, siyasi çekişme, dış rakiplerin yarattığı baskıya aldırmadan, gidilmek istenmeyen pazarlara yükleniyorlar. Sonuçta da bu çalışmalar, şirketlerin ciro, ihracat rakamlarında görülüyor. Anadolu’nun yükselen devlerini, bu kez yarattıkları ekosistem kadar, iş dünyasında ve Ankara nezdinde ne düzeyde etkin olduklarını sıraladık. Anadolu’nun en etkin 50 iş insanında listenin durağan olmadığı da net olarak görülüyor. İş dünyasının kanaat önderleri, evlerinden daha çok Anadolu’yu dolaşan bankacılardan elde ettiğimiz bilgilerle Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı ortaya çıktı.”