Chp Lideri Kılıçdaroğlu’nun Antalya Ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Chp Lideri Kılıçdaroğlu’nun Antalya Ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya ziyareti kapsamında Konyaaltı Belediye Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Açılışa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar, Arif Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve eşi Havva Böcek, protokol üyeler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP’li belediyelerin dar bütçe ile başarı ile çalıştıklarının altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının alnının akıyla ve her zaman halkına hesap verebilecek şekilde hizmet ettiklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “Kentsel dönüşüm kültürüyle ilgili olarak atılan en eski adımların altında CHP’li belediyelerin imzası vardır. Başkanlarımızın imzası vardır. İlk metro, ilk tercihli yol, ilk kentsel dönüşümü CHP’li belediye başkanları yapmışlardır. Bir kentin olanı vardır. Kentte rant olur. Bizim anlayışımızda rant orada oturan kentliye aittir, yandaşa değil. Biz rant vatandaşa diyoruz, yandaşa değil. AKP ile aramızda derin bir uçurum var. Bizim belediye başkanları kendilerine değil, kentliye çalışırlar. Kent için üretirler. Bizim belediye başkanlarımız belde halklarına hesap vermeyi namusları gibi görürler” diye konuştu.

“20 yıldır İstanbul’u kim yönetiyor” diye soran Kılıçdaroğlu, “20 yıldır aynı zihniyet yönetiyor. Başbakan çıkıp İstanbul’un sorunlarından bahsediyor. Siz o sorunları çözmekten sorumlusunuz. Sizin belediye başkanlarınız çözemiyor. Bizim belediye başkanlarımız şikayet etmiyorlar, üstümüze gelmeyin bizi özgür bırakın, biz halka hizmet edeceğiz diyorlar” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara’da belediye tarafından tamamlanmayan metroların, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz tek başına yapıyor. Biz halk için çalışıyoruz, halk için üretiyoruz. Onlar hesap veriyorlar, hesap vermekten kaçmıyorlar. Sadece bize baskı kurmayın” dedi.

Konyaaltı Belediye başkanı Muhittin Böcek ise Konyaaltı’nın geçmişte 4 köyden oluşan alt yapı sorunu olan bir yer olduğunu söyledi.

Böcek, “Öncelikli hedeflerimizi belirledik ve azimle karala çalışmaya başladık. 14 yıl içinde vatandaş ne söz verdiysek onu yaptık. Bu projeleri gerçekleştirirken tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyan ev geçindirir gibi bütçe ile bugünlere geldik. 1 milyon bütçe ile hizmete başladık, bugün 103 trilyonluk bütçemiz var. Borcumuz yok. Bu binayı 14. yılda yaptık. Çünkü kaynağımız yoktu. Bu binadan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız yaralanabilir” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Konyaaltı’na yapılan hizmetlerden gurur duyduğunu dile getirdi. Yeni belediye yasası ile sorumluluklarının artacağını söyleyen Akaydın, bu yükün altından adaletle, dürüstlükle kalkacaklarının sözünü verdi.

Konuşmaların ardından Konyaaltı Belediye başkanı Muhittin Böcek, Kılıçdaroğlu’na ‘Yerel seçimlere 399 gün 12 saat kaldı’ yazılı LED ekranı gösterdi.

Daha sonra Kılıçdaroğlu, Konyaltı Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kılıçdaroğlu partiye yeni katılan Hakan Şahinoğlu’na da rozetini taktı .
Kaynak: İHA