Heyelan Nedeniyle Yolun Bazı Bölümlerinde Çökme Meydana Geldi

Uludere ilçesinden geçen ve İran'a gitmek isteyen sürücülerin kullandığı D 400 yolunun, bazı bölümlerinde çökme meydana geldi.

Daha çok Uludere ilçesinden İran'a gitmek isteyen sürücülerin kullandığı D 400 yolunda, Son dönemlerdeki aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle yolun bazı bölümlerinde 2 metreyi bulan çökmeler oldu. Vatandaşlar, yolun biran önce onarılmasını istedi.

Uludere 70 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Tahir Özer, yaptığı açıklamada, heyelan Sonucu yolun bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldiğini, özellikle Gülyazı ve Ballı köyü arasındaki mesafede çökmelerin 2 metreyi bulduğunu söyledi.

Yoldaki çökmenin sürücüler için tehlike arz ettiğini kaydeden Özer, bu nedenle yolun onarılmasını istediklerini söyledi.

Yoldaki çökmelerin yol kenarındaki köyleri de etkilediğini kaydeden Özer, ''Başka heyelan olması durumunda köyler de zarar görür. Bu nedenle yolun zaman kaybedilmeden onarılmasını istiyoruz'' dedi.

Şoför Behlül Ağmur da bir süre önce heyelan Sonucu çöken yolun halen onarılmadığını, bu yüzden mağdur olduğunu ve bu yolun bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA