Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay:

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiye'de tüketiciyi koruma amaçlı müstakil bir kanunun, 1995 yılında çıkarıldığını ve 2003 ile 2004 yıllarında mevcut yasada küçük değişikler yapıldığını ifade etti.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay:
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’nun kabul edilmesinin 18. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Kinay, "Bilindiği gibi, Türkiye’de tüketiciyi koruma amaçlı müstakil bir kanun 1995 yılında çıkartılmıştır. 2003 ve 2004 yıllarında yapılan küçük değişikler ile birlikte halen yürürlükte olan bu kanun ile 'Tüketici Hakları' korunmaya çalışılmaktadır. Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü 1993 yılında kurulmuştur. Genel anlamda kuruluş tarihleri ve kanun çıkış tarihlerine baktığımızda bu konudaki duyarlılığımızın tezahürü çok ama çok yenidir. Bu açıdan halen kat etmemiz gereken önemli mesafeler var. Öncelik olarak tüketici hakları yönetiminin Genel Müdürlük düzeyinden 'Bağımsız Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu'na dönüştürülmesi daha uygun olacaktır.

Halen sektör bağımsız kurulları, tüketici hakları ile üretici çıkarları arasında kalarak karar alma süreçlerinde zorluk yaşamaktadırlar.Daha çok yolumuz var, ancak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti iktidarı olarak bu hakların korunması yolunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sözümüzün bir delili olarak; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı' hazırlanmaktadır. Konunun mahiyetine binaen, taraf olan her kesim ile istişareler yapılmaktadır. Görüldüğü üzere, bizden önceki iktidarlarda olduğu gibi kim güçlü ise onun yanında olmak yerine kim haklı ise onun yanında olmayı seçiyoruz. Bu her zaman bu şekilde olacaktır. Biz bu anlayışımız ve bakış açımız çerçevesinde 23 Şubat 1995’te yayınlanarak yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un çıkartıldığı bu tarihi bir milat olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 18. sene-i devriyesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA