Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 12 Dereceyle Ağrı ve Ardahan'da Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü. Bölgede 157 köye ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede kar yağışı etkili olacak.

Erzurum'da 105, Ağrı'da 51, Kars'ta 1 olmak üzere toplam 157 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Erzurum Çat karayolunda kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan şehirlerarası yolcu otobüsü ile Kop Dağı'nda mahsur kalan bir otomobil, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 60, Erzurum'da 34, Ardahan'da 32, Kars'ta 24 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ağrı ve Ardahan'da sıfırın altında 12, Kars'ta sıfırın altında 10, Erzurum'da sıfırın altında 5, Erzincan'da 0, Iğdır'da ise 2 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdır'da 7, Erzurum'da 0, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 3, Ağrı'da sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji, bölgede buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Muhabir: Sagip Sezginer

Yayıncı: Zekeriya Kaya
Kaynak: AA