Davutoğlu: Esad İsrail'e çakıl taşı bile atmıyor

Ahmet Davutoğlu, Suriye ordusunun İsrail'e karşılık vermemesini eleştirdi

Davutoğlu: Esad İsrail'e çakıl taşı bile atmıyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Şam'a düzenlediği operasyona karşılık vermeyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a sert tepki gösterdi. 'İsrail ile Esad arasında bir gizli anlaşma mı var? ' diye sordu.

'İSRAİL'E TEPKİSİZ KALMAYIZ '

Bakan, kendi masum sivil halkına karşı 22 aydır uçak ve tanklarla saldıran Suriye ordusunun bu operasyona karşılık vermemesini eleştirdi. 'Ama biz İsrail'in hiçbir Müslüman ülkeye yaptığı operasyona kayıtsız ve tepkisiz kalmayız. ' dedi.

'BİR ÇAKIL TAŞI BİLE ATMIYOR '

Ahmet Davutoğlu, Suriye ordusunun İsrail'e karşılık vermemesini şu sözlerle eleştirdi: 'Kendi masum sivil halkına karşı 22 aydır havadan uçaklarla karadan tankla, topla saldıran Suriye ordusu niye İsrail'in bu operasyonuna karşılık vermedi? Niye İsrail uçakları Esad'in sarayının üzerinden uçup ülkesinin onuruyla oynarken bir çakıl taşı bile atmıyor? Masumlara, kadın lara, çocuklara bomba yağdırırken, kendi sarayına ülkesine saldıran İsrail'e karşı bir şey yapmıyor, bir adım atmıyor. '

'İSRAİL İLE ESAD ANLAŞTI MI? '

Esad yönetiminin olayı sadece istismar ettiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı, Suriye'nin İslam dünyasında destek arayarak direniş hattı olduğunu iddia ettiğini söyledi. Davutoğlu, bu operasyonun Esad'e fayda sağlayabileceğine işaret ederek 'İsrail ile Esad arasında bir gizli anlaşma mı var? ' diye sordu. Ahmet Davutoğlu, Suriye ordusunun 'Ülkesini, halkını bu tür ve benzeri saldırılara karşı korumak, Suriye toprağını, hava sahasını korumak için mi yoksa tankıyla, topuyla, uçağıyla kendi halkını yok etmek için mi var? ' diye ekledi.

Burada asıl konu Türkiye'nin tepkisinin ne olduğundan öte İsrail'in bu saldırısına Esad'in ne tepki vereceğinin olduğunu bildiren Davutoğlu 'Bizim zaten hassasiyetimiz ortada. 2007'de İsrail uçakları Suriye'yi bombaladığında ilk tepkiyi Türkiye verdi. Suriye, saldırıya uğrayan ülke ne tepki verirse o tepkiyi vermeli, onu yapmalı. Savunmasız kadınlara çocuklara karşı kullandığın gücü şimdi kurulduğu günden beri düşman gördüğün İsrail'e karşı neden kullanmıyorsun? ' ifadelerini kullandı.