Sağlık İl Müdürü Vançelik Açıklama Yaptı

Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, ''Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile kişi veya kuruluşlar ambulans bağışında bulunabiliyor. Merkez ve birkaç ilçemizde ambulans ihtiyacımız var'' dedi.

Vançelik, 112 Komuta Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de il Sağlık Müdürlükleri'ne Son 1 ay içinde 486 ambulans teslim edildiğini belirtti.

Erzurum'a da biri yoğun bakım ve obez ambulansı olmak üzere toplam 5 ambulans geldiğini ifade eden Vançelik, ''Geçen hafta yaptığımız toplantılarda her bir ilçemizdeki ambulansların yaptığı kilometreler, yenilik-eskilik durumlarını değerlendirerek hangi ilçelere bu yeni gelen ambulansların verileceğini kararlaştırdık. Karayazı, Oltu, Horasan ve Hınıs ilçelerimize ambulanslarımızı göndereceğiz'' dedi.

Sağlık alanında Erzurum'un büyük mesafe katettiğini vurgulayan Vançelik, Sağlıkta Dönüşüm Programı başlamadan önce, 2002 yılında Erzurum'da 12 ambulansla 5 bin 600 kişinin taşındığını, geçen yıl da 75 ambulansla bu sayının 55 bin olduğunu söyledi.

Vançelik, Erzurum'da ambulans sayısının 80'e çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile kişi veya kuruluşlar ambulans bağışında bulunabiliyor. Özellikle merkez ve birkaç ilçemizde ambulans ihtiyacımız var. Ambulansların arkasına hangi kişi veya kuruluş o ambulansı bağışlamış ise ismini yazarak ilan ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütü, sanayi kuruluşu temsilcilerimizin bu konuya el atıp, ambulans bağışlamalarını istirham ediyorum.''

Vançelik, ambulansların tam donanımlı olduğunu uygulamalı olarak gösterdikten Sonra, ilçelerden gelen görevlilere ambulansları teslim etti.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya
Kaynak: AA