Batı İllerine Sevk Edilmek İstenen Kaçak Sigaralar Ele Geçirildi

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, Irak tarafından kaçak yollarla yurda sokulan ve Batı illerine sevk edilmek istenen kaçak sigaralar jandarma tarafından ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 şahıs hakkında tahkikat başlatıldı. Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Irak ülkesinden yasa dışı yollarla yurt içine getirilen büyük miktarda kaçak sigaranın Uludere ilçesinden Şırnak il merkezine sevk edilerek, piyasaya sürüleceği yönünde haber alınması üzerine, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı personelince kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır.

Yapılan çalışmalar sonucunda, sevkiyatı yapacak aracı tespit eden ve operasyonu başlatan jandarma ekipleri, Irak ülkesinden getirilen kaçak sigaraları traktör römorkunun içerisinde üstünü kumla kapatmak suretiyle gizleyerek, yasa dışı yollarla piyasaya sürmek isteyen A.Ö. ve H.Ö. isimli şahısların bulunduğu araç Habur II Yol kontrol ve arama noktasında durdurulmuştur. Traktör römorkunda yapılan aramada, römorkta bulunan kum yığınının altına gizlenmiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 35 bin TL olan, 13 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.” denildi.Açıklamada, olayla ilgili olarak suça konu olan kaçak sigaraların muhafaza altına alındığı, araçta bulunan A.Ö. ve H.Ö. hakkında cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikat başlatıldığı belirtildi .