Sanayi Çalıştayı'' Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Çankırı'da haziran ayında gerçekleştirilecek olan ''Üniversite-Sanayi Çalıştayı'' hazırlık toplantısı yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, çalıştaya Son şeklini vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Çalıştayın Çankırı'nın geleceği için önemli olduğuna inandığını belirten Özcan, şunları kaydetti:

''Yer aldığımız çağ artık bilgi çağı, ülke kalkınması tamamen bilimsel çalışmalarla ve Ar-Ge hizmetlerinin kalitesi, verimliliği ve sürekliliğiyle mümkün olmaktadır. Hiç şüphesiz bunun adresi de üniversitelerimizdir. Bu ilerlemenin sekteye uğramadan planlı, güvenli, cesaretli olarak sürdürülmesinde bugün yaptığımız bu toplantı ve yapacağımız çalıştay büyük önem arz etmektedir. Çalıştayın, sektörün ihtiyacına cevap verecek şekilde ilimizin gerçeklerini göz ardı etmeden uygulanabilir fikirlerle Sonuçlandırılmasını önemsiyorum. Alışkanlıkları değiştirmek, ön yargıları yıkmak, işbirliği oluşturmak çok kolay değildir.''

Belediye Başkanı İrfan Dinç, valiliğin, yerel yönetimlerin ve üniversitelerin işbirliğinin kentin kalkınması için önemli olduğunu, teknik ve bilimsel anlamda da üniversitelerin desteğinin gerekli olduğunu belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, yatırımın iki unsurdan oluştuğunu, bunların da nakdi ve beşeri sermaye olduğunu dile getirdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz de üniversite ile sanayi ve ticaret erbabı arasında işbirliği oluşturmak istediklerini kaydetti.

Toplantının Sonunda yapılacak olan alt komisyon toplantılarının ardından mayıs ayında Son bir toplantı daha yapılmasına karar verildi.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA