Diyarbakır'da Dünya Haritası İşlenmiş Küre Şeklinde Kamufle Edilen Baz İstasyonu Yandı

Diyarbakır'da kentin değişik noktalarına kamufle edilerek yerleştirilen baz istasyonlarından biri tamamen yandı.

GSM şirketinin belediyeden sözleşme ile kiraladığı bazı alanlara yerleştirilen ve çevresi dünya, kale maketi ve saat kulesi gibi figürlerle donatılan baz istasyonlarından merkez Kayapınar ilçesi Mahabat Bulvarı'ndaki kavşakta yer alan baz istasyonunda elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı.

İtfaiyenin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonucunda, figür tamamen yanarken maddi hasar oluşan baz istasyonu da görünür hale geldi.

Birçok kentte sağlığa zararlı oldukları için vatandaşlar tarafından kaldırılması için protestolar yapılan baz istasyonları 2 yıl önce Diyarbakır'da çatılardan ve minarelerden sonra kavşaklara, yol kenarlarına ''saat kulesi'', ''dünya'' figürü şeklinde konulmaya başlanmış, sağlık üzerindeki etkileri ve çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesi ile kurulduğu dönemde çevreciler ile bazı konut sahiplerinin tepkisine neden olmuştu.

Baz istasyonlarının bu şekilde halktan gizlenmesinin etik olmadığını savunan çevreciler, figürlerin üzerine baz istasyonu olduklarını belirtir birer levha bırakılması gerektiğini belirtmişlerdi.

Muhabir: Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA