SP Genel Başkan Yardımcısı Tongüç'ün Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ''Bugün Yunanistan, Portekiz, İspanya ve İtalya çok ciddi ekonomik krizlerle karşı karşıya. Artık Avrupa bu yükü kaldıracak durumda değil'' dedi.

Tongüç, partisinin Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından Beyşehir Belediye Düğün salonunda düzenlenen, ''Yeniden Büyük Türkiye Konferansları'' programında, Türkiye'nin önündeki birtakım hadiselerin çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin gidişatını iyi görmediklerini savunan Tongüç, ''Avrupa, Amerika Son krizle birlikte ekonomik anlamda bir çöküşe doğru gidiyor. Akrep daima sokmaktan anlar. Onunla dostluk olmaz. Endişemiz o ki batı batarken özellikle İslam dünyasını da ayakta bırakmak istemiyor. Bugün Yunanistan, Portekiz, İspanya ve İtalya çok ciddi ekonomik krizlerle karşı karşıya. Artık Avrupa bu yükü kaldıracak durumda değil'' diye konuştu.

Özel idareleri ortadan kaldırmanın uygun olmadığını anlatan Tongüç, Büyükşehir olmaya ''evet'' dediklerini ancak köy ve beldeleri mahalle haline getirip ortadan kaldırılmasına da karşı olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Ayşe Şensoy

Yayıncı: Metin Bolat
Kaynak: AA