Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye Balkanlar'dan Ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yüzyıllarca aynı kültürü yaşadığımız Balkanlar'daki insanların mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur" dedi.

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Büyükelçilik Müsteşarı Saimir Kurti ve Bursa Fahri Konsolosu Necip Naci Doğru ile Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Büyükelçilik Müsteşarı Guner Ureya ve Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Altepe'yi ziyaret etti.
Altepe, ziyarette yaptığı konuşmada, Balkan coğrafyasının hemen herkesin üzerinde farklı emellerinin bulunduğu kritik bir bölge olduğunu söyledi.

Bölgeye yaptıkları hizmetlerle ortak değerleri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Altepe, "Bu kritik coğrafyada huzurun hakim olması bizim için çok önemli. Yüzyıllarca aynı kültürü yaşadığımız Balkanlar'daki insanların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" diye konuştu.

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj ve Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu da yeni dönem için yeniden aday gösterilmesi dolayısıyla tebrik ettikleri Altepe'den Balkanlar'a yönelik projelerini devam ettirmesini talep etti.
Büyükelçilik olarak İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde Arnavut Kültür Merkezleri açmak istediklerini dile getiren Muçaj, ortak kültürün en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacak kültür merkezleri için destek istedi.
Konuşmaların ardından Altepe, konuklara Bursa bıçağı hediye etti.
Kaynak: AA