Sahte Kuponla Dolandırıcılık Yapan Kişiler Yakalandı

İzmir'de, üzerinde "ikramiye kazanmış" gibi tahribat yaptıkları "kazı-kazan kuponları"nı, seyyar Milli Piyango bayilerine ikramiye bedelinin altında para karşılığı vererek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, polise başvuran seyyar milli piyango bayisi, akşam saatlerinde yanına gelen kişil, 5 bin lira ikramiye kazandıkları kazı-kazan kuponunu acil paraya ihtiyacı olduğundan 4 bin 500 lira karşılığında kendisine verdiklerini bildirdi. Milli Piyango bölge merkezinden tahsile gittiğinde, kuponun üzerinde tahrifat yapıldığının ve gerçekte ikramiye çıkmadığının belirlendiğini anlatan bayi, zanlıların eşkalini bildirerek şikayetçi olduğunu söyledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güven Timi ekipleri, olay sonrası Konak bölgesinde çalışma başlattı. Eşkale uyan kişilerin bulunduğu bir otomobili durdurarak arama yapak isteyen polis, araçtaki kişilerin dışarı "kazı-kazan kuponu" attıklarını fark etti. Kuponlarda yapılan incelemede, üzerinde tahrifat yapıldığı ve 5 bin lira ikramiye çıkmış gibi gösterildiği tespit edilince, polis araçta bulunan H.S. (32), S.C. (51), H.C. (57) ve S.F'yi (43) gözaltına aldı.
Zanlıların bu yöntemle İzmir'de 6 seyyar bayiyi dolandırdıkları, ayrıca Adana, Antalya, Balıkesir, Eskişehir, Konya, İçel ve Samsun da da aynı suçu işledikleri iddia edildi.
Zanlılar sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
Kaynak: AA