Korkuteli'de Sadakat Derneği Yurt Binası Dualarla Açıldı

Korkuteli Sadakat Kültür ve Eğitim Derneği Hizmet Binası ve Talebe Yurdu dualarla açıldı.

Korkuteli'de Sadakat Derneği Yurt Binası Dualarla Açıldı
Belediye Başkanı Hasan Gökçe, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum amirleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve konuklara verilen ikram ile son buldu

Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mahallesi’nde konuşlandırılan Sadakat Kültür ve Eğitim Derneği Hizmet Binası ve Talebe Yurdu, dualarla açıldı.

Yurt binası hakkında bilgi veren Sadakat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Adem Tatlı, “İki bin metrekare kapalı alana sahip olan bu hizmet binamızın tamamlanmış olması, sizlerin maddi, manevi yardımları sayesinde olmuştur. Bu tip eserler, hem ferdin, hem ailelerin ve hem de toplumun ıslahında ve özellikle manevi terakkisinde, huzur ve kardeşliğin tesisinde çok önemli görevler ifa etmektedirler. İman ve Kur’an hizmetinin kalp ve ruhlar üzerinde tesir icra edebilmesi ve edinilen bilgilerin hayat tarzı hale gelmesi, az da olsa bu hizmetin devamlılığıyla mümkündür” dedi.

Sadakat Kültür ve Eğitim Derneği Hizmet Binası ve Talebe Yurdu’nda sunulan hizmetler hakkında da bilgi veren Tatlı, “Yediden yetmişe, her yaştan ve her eğitim seviyesinden, siyasi görüşü ve inancı ne olursa olsun, kadın, erkek, her insan burada muhatap kitlesidir. Risale-i Nur hizmeti kitap eksenlidir. Bu ve benzeri yerlerde, ferdin doğrudan doğruya kitapla buluşması ve okuma alışkanlığı kazanması sağlanmaktadır. Böylece okumayı, tefekkürü ve düşünmeyi seven ve bildiklerini hayatında yaşayan, hem kendisiyle ve hem de toplumla barışık, kendi nefsinden ziyade başkasını düşünen insanlar yetişmektedir. Bu insanlarda, bütün insanlığı kuşatan, her insana İslam’ın ve Kur’an’ın mesajını ulaştırma azmi ve gayreti bulunmaktadır. İşte buralarda himmeti ve gayreti yüksek, kendi nefsinden ziyade başkasını ve milletini düşünen, vatana ve milleti hizmeti bir ibadet telakki eden, ubudiyette ve takvada sünnet-i seniyyeyi kendisine rehber edinen gençler yetişmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA