Ak Parti Malatya Milletvekili Çalık, Engelliler Merkezi'ni Ziyaret Eti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: "Bu dönem, bütün engelli kardeşlerime bizim sözümüz olsun, belediye meclislerinde mutlaka engelli meclis üyelerini olması gerekir. Bunun için elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğim" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çalık'ın beraberindeki heyetle birlikte Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi'ni ziyaret ettiği belirtildi.
Ziyarette konuşun Çalık, Malatya'da belediye meclislerine engellilerinde temsil edilmesi için gereken her türlü desteği vereceğini ifade etti.

Yerel yönetimlerde engelli insanların kendi yaşadıkları sorunları artık kendileri dile getirerek, çözüm üreteceklerini belirten Çalık, şunları kaydetti:
"Kadın ve erkek her iki tarafta olmalı. İnşallah bu dönem, bütün engelli kardeşlerime bizim sözümüz olsun, belediye meclislerinde mutlaka engelli meclis üyelerini olması gerekir. Bunun için elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğim. Bizler sadece sizin hissettiğiniz şekilde söylüyoruz. Ama sizler orada bulunursanız, yerel yönetimlerde eksiklikleri çok daha kolay hisseder ve çözüm bulunmasına katkı yaparsınız. Benden bir tane engelliler sarayı istemiştiniz. Bunu başbakanımıza da ve belediye başkanımıza da ilettik. İnşallah Malatya Büyükşehir Belediyesi de Malatya'ya Engelliler Merkezi kazandıracak. İçinde yüzme havuzu, spor salonu, rehabilitasyon merkezinin olduğu bir alan olacak. Oda şimdiden hayırlı olsun. Engelsiz bir Türkiye için hepimiz çalışıyoruz."
Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım da verdiği destek ve çalışmalardan dolayı Çalık'a teşekkür etti.
Kaynak: AA