Tepecikli Çiftçileri Sorunlarını Gece Toplantında Anlattı

Aydın'ın Tepecik Beldesi’nde tarımsal alanda üreticilerin her türlü sorunlarının konuşulduğu gece köy toplantısı yapıldı.

Tepecikli Çiftçileri Sorunlarını Gece Toplantında Anlattı

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce İl genelindeki bütün köyleri kapsayacak şekilde her yıl düzenlenen ve tarımsal alanda üreticilerin her türlü sorunlarının konuşulduğu gece köy ziyaretlerinden, Tepecik Beldesinde gerçekleştirilen toplantıya Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal da katılarak çiftçilerin sorunlarını dinledi.

İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve konusunda uzman teknik elemanlarla birlikte çiftçileri dinleyen İl Müdürü Salih Köksal; "Eğitim çalışmalarının ağırlıklı olarak gece eğitimi şeklinde yapılarak, çiftçilerimize daha çok zaman ayrılması ve tarımsal alanda üreticilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının konuşulabileceği bir ortam hazırlanması hedeflenmiştir. Tepecik Beldesi çiftçilerinin küçük işletmelerin mağduriyeti ile ilgili sıkıntılarının kooperatif çatısı altında birlikte hareket edilerek aşılabilir. İl Müdürlüğü olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Aydın İli genelinde bütün köyleri kapsayacak şekilde uygulanan eğitim çalışmalarının, üretim sezonu başlamadan, çiftçilerin iş yoğunluğunun en az olduğu Aralık ve Ocak, aylarında tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: İHA