Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Personeline Seminer Verildi

İçel Orman Bölge Müdürlüğü personeline “Duygu ve Düşüncelerimizin Patronu Olmak” konulu eğitim semineri verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Personeline Seminer Verildi

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt tarafından verilen ve İçel Orman Bölge müdürü Abit Baca’nın da katıldığı seminer, İçel İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Baca, “Hayatta hepimizin sıkıntılı ve stresli olduğu, duygu ve düşüncelerimizin esiri olduğu dönemler olmuştur. Davranış bilimleri uzmanı hocamız Kunter Kunt’un sunumu, çalışanlarımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Eğitime katılan çalışanlarımız, ufak ayrıntıların yaşamımızı nasıl şekillendirdiğinin farkına varacaklardır. İnşallah bu seminerden herkes kendine bir pay alır ve inşallah hepimiz için hayırlı olur” dedi.

Daha sonra seminerine başlayan Kurt, stres yönetimi, etkili iletişim, beden dili, duygu ve düşüncelerin patronu olmak gibi konularda video gösterimi, uygulamalı testler ve soru cevaplarla bilgiler verdi. Kişisel gelişim, etkin liderlik vasıfları, stres ve öfke kontrolü, motivasyon, etkili iletişim, beden dili, verimli zaman yönetimiyle ilgili sunum yapan Kurt, kişisel gelişimin çocukluktan itibaren başladığını ve kültürel yapı içerisinde şekillendiğini ifade etti.

İnançlardan renklerin dünyasına, beden diline dek pek çok alanın günümüz dünyasında insanı etkilediğini vurgulayan Kurt, “Günümüz koşullarında insanları anlamanın, iyi bir yönetici olmanın, hatta gelişen dünyada fark yaratmanın yegane koşulu inançları, kültürleri ve içinde bulunduğumuz toplumu dikkatle izlemektir. Bir insanın hangi ruh halinde olduğu, o insanın gözüne bakarak anlaşılabilir. Yalan söyleyen insanın göz bebekleri küçülür ama coşkulu insanın göz bebekleri 4 kat büyür. Ağız yalan söyler, ama beden asla yalan söyleyemez. Bu yüzden yalan söylemeyelim” diye konuştu.

“Her gün kullanmadığınız elinizle yazı yazın, şekil çizin” diyen Kurt, ilk sıralarda bu şekiller ve yazıların çok anlamsız olabileceğini, ancak zamanla düzeleceğini dile getirdi. Kurt, “Bunu yaptığımız zaman beynimizin her iki tarafını da aktif olarak kullanabilir hale geleceğiz ve verimliliğimiz artacaktır. Şekeri hayatınızdan çıkarın. Gün içerisinde ne yaşadıysanız bunu her akşam tersten geriye doğru hatırlayın. Her gün 50 adım geri geri yürüyün. Suyu günde en az 2 litre tüketin. Kağıt üfleme yöntemini sabah, öğle ve akşam 10 kez uygulayın. Başınız dik, vücudunuz dik, çeneniz yere paralel olsun” ifadelerini kullandı.

Renklerin anlamı üzerinde de duran Kurt, şunları kaydetti: “Kırmızı dikkat çeker. Mavi rahatlatır. Yeşil güven verir. Sarı geçiciliği ifade eder. Siyah hırsın, tutkunun yükselmenin rengidir. Gri diplomat rengidir. Pembe sempati, turuncu anlık ilgi çeken bir renktir. Beyaz saflığın, bronz paranın, kahverengi toprağın, lacivert ise büyüklüğün renkleridir.”
Kaynak: İHA