Hayatını Ege Kültürüne Vakfeden Bir İsim Açıklaması

Mankenlik, fotomodellik ve oyunculuk yapan İzmir’li sanatçı Ekrem Erdinç, Ege’den çıkan milli kahramanlar için bir yıldır belgesel film projesi üzerinde çalıştığını söyledi.

Hayatını Ege Kültürüne Vakfeden Bir İsim Açıklaması

Ege’yi anlatan doğru dürüst bir filmin olmadığını, Ege kültürünü, folklörünü ve zenginliklerini anlatan belgeseller yapacağını ifade eden Erdinç, bir seneden fazla bir zamandır çalıştığı projesi ve zengin Ege kültürü için şunları söyledi:
“Birkaç yönden Ege’yi seçtim. Her şeyden önce Ege’liyim. Ege’ye hizmet etmek istedim çünkü Ege’yi anlatan doğru dürüst bir film yok. Olanlar da yetersiz. Ege o kadar geniş ve detaylı bir tarihe sahip ki anlatmakla bitmez. Çok zengin bir folklörle birlikte yakın tarihimizde pek çok çile çekmiş, pek çok kahraman çıkarmıştır. Rumlar hakkında da bir film çekilmemiştir. Bu yüzden Ege’yi seçtim. Ege’nin milli kahramanlarından bahseden Erdinç, Yörük Ali’nin kahramanlığını anlatan hiçbir ciddi film yoktur ancak Sabahattin Burhan hocamız üç cilt halinde nefis bir dille mücadelelerini anlatmıştır.”
‘Aydın Eli Dumanlı’ adlı projelerinin bitme aşamasına geldiğini söyleyen Erdinç, “Filmin kahramanları Yörük Mehmet Efe ve Nişanlısı Emire’dir. Onların hazin hikayelerini anlatır. Aslında filmin adına ‘Emire’nin Türküsü’ de diyebilirdik ama kapsamlı olsun istedim. Sabahattin Burhan hocamızın aynı adlı eserinden senaryolaştırıldı. ‘Aydın Eli Dumanlı’ adlı projemizde, Bedia Akatürk, Fatma Belgen, Tayfun Sav, Zekeriya Hocalar, Mukadddes Yüksel gibi isimler yer alacak. Ayrıca bölgenin zenginlerinden, holdinglerinden yardım elini uzatanlar olursa işimiz daha da kolaylaşır hem de onların reklamlarını yapmış oluruz” dedi.

Kaynak: İHA