Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Aralık Üniversitesini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Aralık Üniversitesini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindekiler Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından üniversite kampüsünde karşılandı. Öğrenciler tarafından çiçek verilen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, ziyaret nedeniyle yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül'ü üniversitelerinde ağırlamaktan onur duyduklarını, ziyaretin kendileri için büyük bir motivasyon olduğunu dile getirerek, Yeşil Kampüs Projesi çerçevesinde 1 gül ve bin fidanı ziyaretin anısına toprakla buluşturduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı açıklamada, ilk intibasının, binası, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle üniversitenin kendisini kanıtladığı yönünde olduğunu belirtti.

Gül, üniversitelerin lise üstü okul değil, akademik araştırmalar yapan kurumlar olduğunu ifade ederek, “Üniversitelerin şehirlere katkısı olan kuruluşlardır. Öğretim üyelerinin görgülü, bilgili insanlar olduklarını ve dünyanın birçok yerini gördük. Bu nedenle öğretim üyelerinin bulundukları ile faydaları olmaları, ili alıp daha yüksek seviyelere taşımaları gerekiyor. Üniversitenin şehrin günlük işleri ile siyaseti ile bütünleşmesi durumunda taşralaşacaktır. Ama tam tersi de olursa şehre en büyük hizmeti yapmış olur" dedi.

Gül, öğrencilerin iyi yetiştirilmesi için çok büyük kamu kaynaklarının harcandığını vurgulayarak, "Her öğrenciye kendi işini kuracak, ulusal bütün üniversite mezunlarının girdiği sınavlarda başarı gösterebilecek eğitimi mutlaka vermek gerekir. Yoksa çocukları burada 4-5 sene tutmuş oluruz. Belki daha iyi bir üniversiteye gidebilecekken memleketi olduğu için burayı tercih eder, ona yazık etmiş oluruz. Onun için özellikle öğretim üyelerinin dikkatini çekiyorum. Bina kaliteleri iyi olmasa bile eğitim iyi olursa ona rıza gösteririz ama binalar iyiyse ve eğitim kalitesi iyi olmazsa buna rıza göstermeyiz” dedi.

Daha sonra basına kapalı bir şekilde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Rektör Güvenç tarafından brifing verildi.

Gül'e ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile diğer yetkililer eşlik etti.
Kaynak: İHA