Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ‘meslek Tanıtım Seminerleri’ni Değerlendirdi

Meslek Tanıtım Seminerleri ile gençleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, İstanbul içinde ve dışındaki liselerde okuyan öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ‘meslek Tanıtım Seminerleri’ni Değerlendirdi

Kapılarını ilk kez 2011-2012 öğretim döneminde öğrencilerine açan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ şehir dışı eğitim seminerleri hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da gerçekleştirilen ‘Meslek Tanıtım Seminleri’ ile başlayan programın Manisa, Muğla ve Edirne programları ile devam edeceğini belirten Üçtuğ, bu seminerlerle Anadolu’nun geniş bir satına yayılmak istediklerini belirtti.

Üniversite döneminin 4 ya da 5 yıl sürdüğünü, buna karşılık mesleğin ise ömür boyu kişi ile beraber olduğunu ifade eden Prof. Dr. Üçtuğ, meslek seçiminin, üniversite seçiminden daha önemli olduğunu vurguladı. Bu kapsamda Türkiye’de lise öğrenimi gören gençlere Meslek Tanıtım Seminerleri verdiklerini ifade eden Yıldırım Üçtuğ, üniversitenin 7 fakültesindeki akademisyenlerin teknolojiden felsefeye, meslek tanıtımlarından iş bulma alanlarına kadar çeşitli konularda öğrencilere seminer verdiklerini söyledi.

Öğrencileri bilgilendirerek bu aktiviteleri sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Üçtuğ, “Meslek Tanıtım Seminerleri’nde öğretim üyelerimizin hazırladıkları, lise öğrencilerinin ilgisini çeken ve yaşlarına hitap eden bilimsel ve sosyal konularda seminer programlarımız var. Meslek seçimi, üniversite seçiminden daha önemli olduğu için üniversitenin tanıtımından çok mesleğin tanıtımına önem veriyoruz. Meslek eğitimi veren kişiler olarak lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘HERKES DOKTOR YA DA MÜHENDİS OLMAK ZORUNDA DEĞİL’
Meslek seçimi yapacak gençlere tavsiyelerde bulunan Yıldırım Üçtuğ, “Her öğrencinin bazı yetenekleri ve eğilimleri var. Benim tek tavsiye edebileceğim şey aile ve okulun desteği ile kişilerin kendilerindeki becerileri, yetenekleri ve ilgileri tespit etmesi ve bu doğrultuda tercih yapmasıdır. Doktor, avukat ya da mühendis olsun demiyorum, önemli olan kişinin sevdiği mesleği yapması. Bu meslek popüler ya da çok revaçta olamayabilir. Sanatçı olmak istiyorsa, ‘Sanatçı olarak hayatımı idame ettirebilir miyim?’ diye düşünmeden esas eğilimime yönelmelidir. Herkes, doktor ya da mühendis olmak zorunda değil, Sosyolojiyi ve Psikoloji seçilebilir ya da herhangi bir sosyal bilim alanında çalışma yapılabilir. Öğrenciler, mesleklerin istediği özelikleri iyi tespit etmeli ve kendilerinin de o özelliklere sahip olup olamadıklarını iyi değerlendirmeli” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA