Okul Aile Birliğinden Kalorifer Protestosu

Manisa Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyeleri, arıza nedeniyle kaloriferler sisteminin 2 haftadır çalışmamasını protesto etti.

Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Dilber Sezek ve birlik üyesi veliler, okulda kalorifer sisteminin çalışmadığını ve çocukların soğukta montlarıyla ders yapmak zorunda kaldığını iddiasıyla basın çakılması yaptı.
Sezek, 21 derslikli okulda 550 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ve okulda kaloriferler sisteminin yaklaşık 2 haftadır çalışmadığını söyledi.

Bu nedenle öğrenci ve öğretmenlerin sınıflarda mont giyerek, elektrikli ısıtıcılar kullanarak ders yapmak zorunda kaldığını savunan Sezek, şunları kaydetti:
"Çocuklarımız yaklaşık 2 haftadır elektrikli ısıtıcıyla ısınıyor. Kalorifer kazanında sorun varmış. Milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Buraya gelerek fotoğrafları çektiler. Kazanda delinme sorunu olduğunu ve yanması durumunda ise patlama riski olabileceğini belirttiler. Tamir için gerekli olan parçanın yurt dışından geleceğini söylediler."
Kaynak: AA