Kuyucak’ta ‘braille Alfabesi Öğrenme’ Kursu Açıldı

Engel Siz Olmayın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği ile Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle ‘Braille Alfabesi Öğrenme’ Kursu açıldı.

Kuyucak’ta ‘braille Alfabesi Öğrenme’ Kursu Açıldı

Kuyucak’ta öncelikle görme engelliler olmak üzere, Braille alfabesini öğrenmek isteyen tüm vatandaşlara yönelik ücretsiz düzenlenen kurs ile Braille alfabesini aktif bir şekilde okuyabilen, yazabilen ve matematiksel işlemleri yapabilen bireylerin yetiştirildiği bir eğitim programı oldu. Eğitim programının asıl amacının görme engelli vatandaşların Braille alfabesini öğrenerek hayata daha aktif katılmalarını sağlamak ve özellikle de 2014 yılında yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) hazırlanan görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır diyen Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı M. Neşeli Girgin; “Proje Koordinatörü Emine İnci öncülüğünde Nazilli Rehberlik Araştırma Merkezi Görme Engelliler sınıf öğretmeni Kadriye Kocaağa’nın eğitimleriyle 14 Aralık’ta başlayan kursumuz Kuyucak ‘Engel Siz Olmayın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğinde’, her Cumartesi günü 09.30-15.45 saatleri arası yapılıyor. Kursun Eğitim Süresi 176 saat olup, toplam 22 hafta (5 ay) sürecek ve 10 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir” dedi.

MATEMATİK İŞLEMLERİ DE YAPACAKLAR
4 görme engelli ile kendisi de dahil 3 Braille Alfabesini öğrenmek isteyen gönüllünün katıldığı Braille Alfabesi Kursunun içeriği hakkında da bilgi veren M. Neşeli Girgin; “Braille Alfabesi Öğrenme Seti eşliğinde 2 hafta süren 16 saatte Braille Alfabesi öğretiliyor. Braille Alfabesi konusunda ise Braille Yazının Tanımı ve Braille Yazının Tarihçesi anlatılırken, Braille Alfabesinde Kabartma Yazı Makinesi, Küp Taş, Küp Taş Kasa ve Özel Abaküs araç-gereçleri ile Kabartma Yazılı Gereçler içerisinde ise Cetvel, İletki ve Pergel araçları kullanılıyor. 12 hafta süren 96 saatlik Braille Alfabesi Okuma-Yazma konusunda ise kısaltmasız ve kısaltmalı olmak üzere iki şekilde eğitim verilecek. 8 hafta sürecek 64 saatlik eğitimde ise Braille Alfabesi ile Matematik İşlemleri yapılacak” dedi.

Kaynak: İHA