Kızıltepe Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında 127 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kızıltepe Belediyesi Başkanlığı'nda düzenlenen imza töreninde, belediyede çalışan 127 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesine Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Tüm-Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa imza attı.
İmza töreninden sonra açıklama yapan Karaboğa, 5 yıllık dönemde Ferhan Türk'ün emeğe bakışı ve duyduğu saygıdan dolayı Kızıltepe Belediyesi yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
İktidarın, kamu çalışanlarına, işçi sınıfına, taşeron çalışanlara, diğer asgari ücretli kesime, İş Kur çalışanlarına bakışının hayra alamet olmadığını ileri süren Karaboğa, şöyle konuştu:
"Çalışanların ev kirasına, elektriğine, suyuna yetmeyen asgari ücrete mahkum edilmeleri insaf ölçülerine sığmaz. Bu konuda bütün çalışanların ortak mücadele etrafında birleşmesi lazım. Tüm-Bel-Sen olarak imzaladığımız sözleşmelerle kısmi iyileştirmeler yapıyoruz. Ancak, diğer iş kollarında büyük sıkıntı var. Bu sözleşmeyi kamu emekçilerinin yıllarca vermiş olduğu grevli toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesine bir katkı olarak algılanmalıdır. Bundan dolayı Başta Belediye Başkanımız Ferhan Türk olmak üzere, tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"
Türk ise belediyede çalışanı 127 memuru kapsayan bu sözleşme ile memur maaşlarının iyileştirilip, sosyal denge tazminatının sağlanmış olacağını kaydetti.

Belediye çalışanlarının hepsini bir aile gibi gördüklerini dile getiren Türk, "Birlik ve beraberliği sonuna kadar devam ettireceğiz. Belediye olarak imkanlarımız elverdiği ölçüde çalışanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Her zaman da destek olmaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda çalışan memurumuza toplu sözleşmede daha fazla destek vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA