Esnaftan İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Yasasının Ertelenmesi Talebi

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6331 sayılı İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Kanununun ertelenmesini talep etti.

Esnaftan İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Yasasının Ertelenmesi Talebi

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Süleyman Algün, “Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi hizmetleri veren firmaların fiyat teklifleri zaten zor günler geçiren esnafımızın belini bükecektir. Kanun gereği anlaşma yaptığımız firmaların bize verdiği en uygun fiyat teklifi aylık 200 liradır. Devletin işçi başına verdiği 15 lirayı düştüğümüzde iş yerleri 185 lira ödemek zorunda kalacaktır. Bağkur, sigorta, vergi ve oda aidatlarını ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımızın bu yükün altından kalkması mümkün değildir. Konunun çözüme kavuşması için Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sorunu AK Parti Aydın Milletvekillerimiz Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç’a ilettik. Konunun çözümü için destek talebinde bulunduk” dedi.

“UCUZ HİZMET ALMANIN YOLLARI ARANMALI”
Esnafın sıkıntılı günlerden geçtiğini göz önünde bulundurarak bu kanunun en azından altı ay veya bir yıl ertelenmesini istediklerini ifade eden Algün, “Bu süre içerisinde de fiyat konusunda alternatif ucuz hizmet almanın yolları aranmalıdır. Esnaf Odaları Birliğimiz ve Odamızın bu talebinin yerine gelmemesi durumunda binlerce esnaf ve sanatkarlarımız cezai işleme maruz kalacaklar ve bu cezaların her ay için 2 bin liradan fazla olduğunu göz önüne aldığımızda sorunun aciliyeti anlaşılmaktadır. Biz Aydın Marangozlar Odası olarak Hükümetimizin bu soruna duyarlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA