Aydın'da 223 Üretici Hayvan Refahı Konusunda Bilgilendirildi

Aydın'da 2014 yılı başından itibaren geçerli olmak üzere canlı hayvan ticareti ve canlı omurgalı hayvanların nakillerinde getirilen yeni düzenlemeleri anlatmak üzere 223 kişiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince eğitim çalışması düzenlendi.

Aydın'da 223 Üretici Hayvan Refahı Konusunda Bilgilendirildi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim çalışmasına Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Aydın Tarı ve konu sorumluları Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Mustafa Kabataş ve Özgür Sağdemir ile çok sayıda hayvancılıkla uğraşan vatandaş katıldı.

Değişe yönetmelikler doğrultusunda il ve ilçe müdürlüklerinde daha önceden duyuru yaparak başvuru yapan kişilere eğitim çalışması düzenleyerek bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, “Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında; 2014 yılından itibaren canlı hayvan ticareti yapacak kişilerin çalışma izni alması gerekmektedir. Çalışma izni olmayan yetiştiricilerimiz satın aldıkları hayvanları 30 günden önce satamayacaklar. Ayrıca Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında; 2014 yılından itibaren canlı omurgalı hayvanların nakillerini, eğitimde başarılı olarak sertifikalandırılmış nakliyeci, sürücü ve hayvan bakıcılarının yapması gerekmektedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde sertifikası olmayan sürücü ve nakliyecilere yurtiçi hayvan ve hayvan maddelerine mahsus veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA