Ab Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Doğu Baseni'nde yaşanan 6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Antalya'nın deprem bakımından en güvenli yerlerden biri olduğu bilinir ama depremin nereden geleceğinin garantisi yok. 'Güvenli bölge' diye tedbiri elden bırakmamak lazım, ders almamız lazım" dedi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü kente bakan olarak ilk kez geldiğini ve büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

Şimdiye kadar 11 yıllık siyasi yaşamında il için önemli çalışmalar yaptığını belirten Çavuşoğlu, Antalya'nın, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu anlattı.
Hangi makamda olursa olsun Antalya'ya hizmet etmeyi unutmadığını ifade eden Çavuşoğlu, her zaman ilin sorunlarının çözülmesi konusunda iş birliği halinde olacaklarını kaydetti.

Bakanlığının Antalya'ya her zaman yakın ilgisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği iş birliğinde önemli projelerin hayata geçtiğini aktardı. Çavuşoğlu, sadece Bakanlığın ilgisinin yeterli olmadığını, Antalya'nın da bu ilgiye yanıt vermesi gerektiğini dile getirdi.
- Alanya'daki trafik kazası
Çavuşoğlu, Alanya ilçesinde, inşaat işçilerini taşıyan minibüsün gölete uçtuğu kazayı hatırlatarak, hayatını kaybeden 8 kişinin yakınlarına baş sağlığı diledi.
Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşların ölümünün üzüntüsünü yaşadıklarına işaret eden Çavuşoğlu, yaralılara da "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
- Antalya'daki deprem
Akdeniz Doğu Baseni'ndeki depreme de değinen Çavuşoğlu, kent halkına "geçmiş olsun" temennisini iletti.
Sarsıntı nedeniyle ciddi bir hasar oluşmadığını söyleyen Çavuşoğlu, "Antalya'nın deprem bakımından en güvenli yerlerden biri olduğu bilinir ama depremin nereden geleceğinin garantisi yok. 'Güvenli bölge' diye tedbiri elden bırakmamak lazım, ders almamız lazım" ifadesini kullandı.
Çavuşoğlu, yerel yöneticilerin de depremlerin oluşturabileceği risklere karşı ilgili yasa ve yönetmeliklere uyması gerektiğini bildirdi.
Öztürk ise Antalya için Avrupa Birliği projelerinden önemli kaynak aldıklarını ve bunların sürdüğünü dile getirdi.
Daha sonra Öztürk, Çavuşoğlu'na Döşemealtı halısı, Çavuşoğlu da Öztürk'e porselen tabak hediye etti.
Kaynak: AA