Mahkumlardan Oluşan Tiyatro Ekibi Yaşantılarını Anlattı

Kırşehir E-Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlüler ‘Mapusluk Zor Zanaat’ adlı tiyatro gösterimi sundu.

Mahkumlardan Oluşan Tiyatro Ekibi Yaşantılarını Anlattı

İlgi ile izlenen tiyatro gösteriminde mahkumlar ceza infaz kurumunda yaşadıklarını farklı bir dille anlattı.

148 bin 784 metrekarelik arsa üzerinde 1982 yılında hizmete giren ceza infaz kurumunda mahkumların bir gün içerisinde yaşadıkları oyuncuları mahkumlardan oluşan on bir kişi tarafından anlatıldı.

Mahkumlar ve il protokolünün dikkatle izlediği tiyatroda kimi zaman duygu yüklü anlar yaşanırken mahkumlar ceza infaz kurumunda bireysel gelişimleri için yaşananları tiyatro eğitimi almış oyuncular gibi sahneledi.

Tiyatro gösterimi sonrasında konuşan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, ‘Hükümlü ve Tutuklular yaş cinsiyet ve eğitim durumlarına göre kendi istekleri göz önünde bulundurularak yetkin eğitim birimlerince eğitime tabi tutulmaktadır’ dedi.

Başsavcı Şahin, “Ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutuklulara bedensel,zihinsel,ahlaki ve duygusal bakımdan dengeli aynı zamanda da sağlıklı bir yapıya kavuşarak geniş bir dünya sahip insan haklarına ve onuruna saygılı yapıcı oluşturucu verimli kişiler olarak yetiştirilmeye çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

CEZA İNFAZ KURUMUNDA 6 İŞ KOLUNDA 24 KİŞİ SİGORTALI ÇALIŞIYOR
Kırşehir E-Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 6 iş kolunda 24 kişinin sigortalı olarak çalıştığını ifade eden Başsavcı Şahin, “İş yurtları aracılığı ile 6 iş kolunda 17 mesleki 13 sosyal kültürel olmak üzere 30 kurs açılmıştır.

448 Hükümlü ve tutuklu bu kurslara katılarak 170 kişi bu kurslardan mezun olarak belge almıştır. Resim,bağlama,okul hazırlığı,masa tenisi,satranç,kuran,tiyatro,İngilizce,aile eğitimi,Salı verme öncesi mahkum gelişim programı olmak üzere 10 farklı dalda kurslar düzenlenmektedir.

Hükümlü ve tutuklular boş zamanlarını değerlendirerek okuma alışkanlığı kazanmak üzere 4 bin 329 kitap bulunurken 3 bin 674 hükümlü ve tutuklu toplam 9 bin 786 kitap okumuştur” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve beraberinde ki heyet tiyatro gösterimi sonrasında oyunculara taş çıkartan performansları dolayısı ile teşekkür ederek bir süre sohbet ederken, çalışma atölyelerinde mahkumların sergisi yerinde incelendi.
Kaynak: İHA