Esnaflardan Devlet Hastanesine Böbrek Taşı Kırma Makinesi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bölge Birliği, Manisa Devlet Hastanesi'ne üroloji ameliyatlarında kullanılma üzere alınan Flexible Üreteronoskopi ve Laser Litotriptör cihazı bağışladı.

Esnaflardan Devlet Hastanesine Böbrek Taşı Kırma Makinesi

Böbrek taşını kırma ve böbrek taşını alma cihazının teslim töreni, Manisa Devlet Hastanesi idari bina toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, bu cihazı esnaf ve sanatkarların cüzi katkılarından artırdıklarını paralarla aldıklarını söyledi.

Bundan sonra da bu bağışların daha güzellerini yapmaya çalışacaklarını sözlerine ekleyen Çınar, "Böyle bir cihaz ilimizde yokmuş. Devlet Hastanesi bizden böyle bir talepte bulundu ve bizde memnuniyetle kabul ederek cihazı alıp kendilerine teslim ettik. Böyle bir cihazı hastanemize kazandırdığımız için mutluyuz. Hastanemize ve ilimize hayırlı olsun." dedi.

Cihazın maliyetinin 167 bin 400 lira olduğunu aktaran Çınar, bunun 100 bin lirasının Kooperatif Birliği tarafından, 67 bin 100 lirasını da Kefalet Kooperatifi tarafından karşılandığını açıkladı.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz ise, bu cihazların Manisalılara en iyi hizmeti vereceğini söyledi.

Cihazın hem sanatkarın hem de esnafın dişinden, tırnağından artırdığı paralarla alındığını dile getiren Türkyılmaz, "Bunlar bizim için çok değerli. Sonuçta Bakanlığımız da cihaz alımı için bu yıl içinde Manisa’ya cihaz parkı genişletmek için 5 milyon TL verdi. Cihaz parkımızı genişlettik. Yatırım, onarım olarak bir yıl içinde 396 bin TL’lik bir yatırım yapıldı. Tabi bu 2015 yılı sonuna kadar 900 bin TL’lik yatırım yapılmış olacak. Tabi biz her geçen gün teknoloji ilerledikçe bu cihazların da yenileri çıkıyor. Başkanlarımız hem sağlığa hem de hastanemize çok duyarlı oldukları için böyle bir cihazı bağışladılar. Bu cihaz hastaların hem yaşam kalitesini hem de hastaların hastanede kalış süresini kısaltacak bir cihaz. Özellikle böbrek taşı olan hastalar için. Bu tür bağışları önemsiyoruz küçüklüğüne, büyüklüğüne bakmadan. Sonuçta bu hastaneler hepimizin. Verilen hizmette halkımıza verilen hizmet. Bağıştan dolayı teşekkür ederiz." şeklinde kaydetti.

Kaynak: İHA