Çorum Belediyesi'nden Kemal Tahir'i Anlatan Eser

Çorum Belediyesince hazırlanan "Türkiyeli Bir Aydın, Kemal Tahir" adlı kitabın yayımlandığı bildirildi.

Çorum Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin kentin kültürel yaşantısına önemli katkılar sunduğu ifade edilerek, bu kapsamda yazar Kemal Tahir'i anlatan yeni bir kitap hazırlandığı belirtildi.
"Türkiyeli Bir Aydın, Kemal Tahir" adlı kitabın, Kent Arşivi sorumlusu İrfan Yiğit tarafından hazırladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Çorum Belediyesi Kent Arşivi Sorumlusu İrfan Yiğit tarafından Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi Bilimdalı'nda Yüksek Lisans tezi olarak hazırlanan eser, Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayın hayatına kazandırılmıştır. 1944-1949 yılları arasında eski Çorum Cezaevinde kalan Kemal Tahir, cezaevi günlerinde Üçlemeler olarak bilinen Köyün Kamburu, Büyük Mal ve Yedi Çınar Yaylası romanlarında Çorum'daki o dönemin yaşam tarzını anlatmaktadır. Yerlilik anlamında özgün bir şahsiyet olan Kemal Tahir'in hayatı, eserleri ve düşünce yapısının ele alındığı eserde, Kemal Tahir'in Türk demokrasi tarihine olan katkıları da incelenmektedir."
Bugüne kadar Çorum Belediyesince 103 eserin yayınlandığı belirtilen açıklamada, söz konusu eserlerin, Kent Arşivi'nden ücretsiz olarak temin edilebileceği kaydedildi.
Kaynak: AA