Sendika Üyelerinden 'asgari Ücret'Tepkisi

İçel’de Dev Sağlık-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun lağvedilerek, asgari ücretin ülke ölçeğinde yapılacak bir toplu pazarlık süreciyle belirlenmesi isteğiyle eylem yaptı.

Sendika Üyelerinden 'asgari Ücret'Tepkisi

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş İçel Üniversitesi (MEÜ) İşyeri Temsilciliği, asgari ücret görüşmelerinin başlama sürecinde MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin giriş kapısı önünde eylem yaptı. KESK İçel Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Salman Günbat’ın da destek verdiği eylemde pankart açarak asgari ücretin belirlenme sürecine tepkilerini dile getirdiler.

Grup adına bir açıklama yapan Dev Sağlık-İş MEÜ İşyeri Temsilciliği Basın Sözcüsü Hakan Gelturan, asgari ücret tespit sürecine sessiz kalmayacaklarını dile getirerek, hükümetin daha Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan asgari ücret zam oranını yüzde 3+3 önerisiyle 2014 programında açıkladığını kaydetti.

İçinde tek bir asgari ücretlinin yer almadığı 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bu yıl da hükümetin önerisinin kabul göreceğini öne süren Gelturan, “Sonucu baştan belli olan bu görüşmelere itirazımız var. Asgari ücret bizleri aç bırakmakta, yoksulluğa mahkum etmektedir. DİSK Araştırma Enstitüsü’nün son hesaplamalarına göre, açlık sınırı Kasım 2013 itibariyle bin 112 TL’ye ulaştı. Yoksulluk sınırı 3 bin 544 TL seviyesinde. Evli, eşi çalışmayan bir işçinin asgari geçim indirimi ile eline geçen ise yalnızca 840 TL’dir” dedi.

Kaynak: İHA