Ab Bakanı Egemen Bağış'tan Noel Mesajı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB ülkelerini geride bırakan reform hızı ve kararlılığının, farklı inanç gruplarının meselelerinin çözülmesi için tarihi adımları beraberinde getirdiğini, bu reformlar konusundaki kararlılıktan taviz vermeyerek demokratik standartları ileriye taşımaya devam edeceklerini belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı. Noel Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınlayan Bağış, Hristiyan vatandaşların idrak edecekleri Noel Bayramı'nı tebrik etti, insanlığın barış, huzur ve esenliğe olan özleminin son bulmasını diledi.
Bakan Bağış, mesajında, "Üzerinde bulunduğumuz coğrafyada birbirimize karşı hoşgörü ve kardeşlik duyguları ile asırlardır beraber yaşıyoruz. Bu kardeşlik ortamını daha da pekiştirmek, ülkemizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek adına büyük bir özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Hükümet olarak 11 yıldır Türkiye'de kardeşliği güçlendirmek, ülkede birlik ve beraberlik atmosferini pekiştirmek için ciddi hassasiyet içerisinde bulunduklarını vurgulayan Bağış, bu hassasiyetin en somut tezahürünün, AB sürecinde gerçekleştirilen reformlar olduğunu, farklı inanç gruplarıyla sevgi birlikteliğini demokrasi ve özgürlükler üzerinde yükseltmekten başka bir gaye taşımadıklarını vurguladı.
Bağış, "Çok şükür ki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 11 yıldır gösterdiğimiz kararlılık artık farklı inanç gruplarımız tarafından da takdir görüyor ve Türkiye'nin ileri demokrasi kararlılığı daha güçlü yankı buluyor" ifadesini kullandı.

- "Reformlar konusundaki kararlığımızdan taviz vermeyeceğiz"

Türkiye'nin AB ülkelerini geride bırakan reform hızı ve kararlılığının, farklı inanç gruplarının meselelerinin çözülmesi için tarihi adımları beraberinde getirdiğine değinen Bağış, reformlar konusundaki kararlılıktan taviz vermeyerek demokratik standartları ileriye taşımaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA