Ukrayna'da Hükümeti Destek Eylemleri Yılbaşı Tatiline Giriyor

Ukrayna'da iktidardaki Bölgeler Partisi, hükümeti ve devlet başkanını destek mitingine katılanları yeni yıl için evlerine dönmeye çağırdı.

Bölgeler Partisi basın merkezinden yapılan açıklamada, Marinskiy Park'taki gösterilere katılanların çoğunun Ukrayna'nın farklı bölgelerinden gelen sıradan kişiler olduğu belirtildi ve "Bu kişileri ailelerine dönmeye ve yeni yılı yakınları ile karşılamaya çağırıyoruz" denildi.
Hükümeti protesto eylemlerine sahne olan başkent Kiev'de iktidar yanlıları parlamento binası yakınlarındaki Marinskiy Park'ta gösteri yapıyorlar. Muhalefet kanadı ise Bağımsızlık Meydanı ve Kreşçatik Caddesi üzerindeki gösterilerini yeni yılda da devam ettirmeye hazırlanıyor.
Bölgeler partisi açıklamasında ayrıca, Rusya ile doğal gaz anlaşmasının imzalandığı 17 Aralık 2013 tarihinin "Ukrayna'nın Timoşenko'nun doğal gaz anlaşmasından kurtulduğu gün" olarak kabul edilmesi önerildi.
Bölgeler Partisi Grup Başkanvekili Mihail Çeçtov, muhalefete seslenerek halkı siyasi amaçları için kullanmamaya ve yeni yılı evlerinde aileleri ile geçirmelerine imkan sağlamaya çağırdı.

Kaynak: AA