Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Antep savunmasında yer alan kahramanların yakınlarına ödül verilirken, Şevval Sam da bir konser verdi.

Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GTO Meclis Başkanı Ali Yener, GTO Başkanı Eyyup Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yanı sıra Antep savunmasında yararlılık gösteren kahramanların yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Antep savunmasını anlatan kısa film gösterimi izlendi

Törenin açılışında konuşan Vali Erdal Ata, Antep savunmasının tarihte görülmemiş kahramanlıklarla dolu olduğunu ifade ederek, “Antep savunması baştan sona destan olan kurtuluş savaşımızda son derece modern silahlarla donatılmış işkal kuvvetlerine karşı yokluk ve yoksulluk içerisinde büyük bir irade ve kararlılık ile eşsiz bir mücadele örneğidir. 92 yıl önce tarihin altın sayfalarına yazılan Antep savunması, tüm Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını temsil eden bir kurtuluş mücadelesidir. Bu toprakları canları pahasına miras bırakanların yokluk, yoksulluk ve açlık içerisinde çelik gibi bir irade, inanç ve azimle işkal kuvvetlerine karşı koyanları unutmamak gerekir. Gaziantep’in kurtuluşunun 92. yıldönümünde GTO’nun önemli bir toplumsal sorumluluk örneği gösterip gerçekleştirdiği bu etkinliği taktirle karşılıyorum” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, Gaziantep’in 92 yıl önce fark oluşturan bir şehir olduğunu ifade ederek, “Milli mücadelede Anadolu’nun her tarafında büyük bir ateş yanıyordu. Ama bu topraklarda milli mücadele çok daha farklı oldu. Kendi topraklarına sahip çıkan Gaziantepli 6 bin 317 şehit verdi ama bir de büyük kahramanlık destanı yazdı. TBMM Türkiye’de 2 gazilik unvanı verdi. Biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Gaziantep için” diye konuştu.

GTO Başkanı Eyyup Bartık ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, geçmişte kahramanlık örneği gösteren Gazianteplilerin günümüzde ekonomi adına da önemli başarılar için mücadele verdiğini anlattı. Bartık, “Bundan 92 yıl önce bu topraklarda mücadele ederek zafer kazanılmasını kutlamak için hep birlikte burada bulunuyoruz. Gerçekten bu topraklarda öyle bir tarih yazılmış ki, biz bugün bu destanların üzerinde Avrupa’nın en güneyinde bu topraklarda tüm dünyaya meydan okuyoruz. O gün Şehitkamil’in, Şahinbey’in mücadeleleri bizleri buralara getirdi ve biz bu mücadeleye devam ediyoruz. O günlerde toprağını korumak için çoluk çocuk demeden, büyük küçük demeden hep beraber bu topraklar için canlarını göz kırpmadan feda ettiler. Bizler şu anda onların miraslarının üzerindeyiz. Bu akşam 92 yıl önce bu topraklar için mücadele veren kahramanlarımız, gazilerimiz, şehitlerimiz onların yakın akrabalarını unutmayarak, onlara plaket vermek için bu töreni düzenledik. İlki 2006 yılında bir önceki yönetim kurulumuz döneminde başlamıştı. Ben o zaman meclis üyesiydim. O tarihten bu yana bu töreni her yıl tekrarlıyoruz. O gün Şahinbey’in, Şehitkamil’in, Karayılan’ın birlikteliği ile omuz omuza vermesi ile Gazi şehrimiz kurtulmuştur. Biz onlardan aldığımız bayrağı devam ettirerek, bugün ortak akılla beraber onların savaş için verdiği mücadeleyi biz ekonomik savaş için veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Antep savunmasında yararlılık gösteren kahramanların yakınlarına protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Gece Şevval Sam’ın konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA