Ömer Durgun, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına Aday Oldu

Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından 11 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan 16’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararını alması üzerine genel kurulda oda başkanlığına talip olduğunu açıklayan Ömer Durgun, Oltu Esnaf ve Sanatkârına şeffaf ve adil bir yönetim sözü verdi.

Ömer Durgun, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına Aday Oldu

Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ömer Durgun, “Oda üyesi olan esnaf ve sanatkârlarımıza şeffaf, dürüst ve paylaşımcı bir yönetim sözü veriyoruz. Amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik kazanmalarına öncülük etmektir” dedi.

Oltu’da bugüne kadar yapılmayanları yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Ömer Durgun, “Esnaf ve Sanatkârımız bu ilçenin kalbidir. İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmek suretiyle, ilçemiz esnafının sorunlarını üst makamlara taşımak için göreve talip olduk. Seçim çalışmaları kapsamında güzel ilçemizin güzel esnafları ile bir araya geliyoruz. Bir ilçenin gelişmişliği o ilçede hizmet veren esnafın yaşam şartları ile orantılıdır. Esnafın yüzü güldüğü bir ilçede kalkınma ve huzur kendiliğinden gelir. Ama bugün Oltu’ya baktığımızda esnaf yaşadığı sıkıntılardan dolayı başı önde, suratı asık. Tek tek esnafın sıkıntılarını dinliyoruz. Allah bu görevi bize nasip ederse, göreve geldiğimiz andan itibaren uzman kadromuzla esnafımızın yüzünün gülmesi ve bu gülümsemenin ilçemize kalkınma olarak yansıması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık tek çare Oltu’lu esnaf ve sanatkârımızın bu teveccühü bizlere vererek, işi ehline emanet etmesi kaldı. Genç nesil olarak güzel ilçemize ve hemşerilerimize güvenimiz tamdır. Bütün sivil toplum örgütleri ile gücümüzü ve yeteneklerimizi birleştirerek çok daha farklı bir Oltu’yu yeşertmek için yola çıktık ve bu hayırlı yolda bu ilçenin suyunu içen, ekmeğini yiyen tüm hemşerilerimizle birlikte el ele verip yeni ve modern bir Oltu için bütün gücümüzü seferber etmek boynumuzun borcu olacaktır.” Dedi.

SIKINTILARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Yaklaşık 13 yıl Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda yöre esnaf ve sanatkârlarına hizmet verdiğini aktaran Durgun, “Başkan seçildiğim takdirde öncelikli olarak 46 yıldır kira veren Oda’ya bir hizmet binası kazandırmak olacaktır. Esnafımızın sıkıntılarını yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte alacağımız ortak kararlarla giderebilmek ve sıkıntılarımızı birlikte çözmek için ciddi bir çaba içerisinde olacağız. Şuana kadar Oltu esnaf ve sanatkârına hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KOLTUK BAĞIMLISI DEĞİL, HİZMET BAĞIMLISI OLACAĞIZ
Hoşgörü, samimiyet ve güler yüz anlayışıyla yöre esnaf ve sanatkârına hizmet edeceklerini öne süren Ömer Durgun, “Koltuk bağımlısı değil, hizmet bağımlısı olmak için varım. Güçlü bir oda, ancak güçlü esnaf ve sanatkârıyla olur. ‘O bizim işimiz değil, bugün olmaz yarın gel’ şeklinde bir yaklaşımımız olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

ÜYELERİMİZ 7/24 TELEFONLA BİZLERE ULAŞABİLECEKLER
Oltulu esnaf ve sanatkârların her zaman yanlarında olacağına vurgu yapan Ömer Durgun açıklamasını şöyle devam etti; “Esnaf ve sanatkârlarımızın maliye, banka, KOSGEB, Girişimcilik kursları, BAĞKUR, SGK vb. konularda olan sıkıntıları hususunda 7/24 telefonla ulaşabilecekleri gibi her zaman yanlarında da olacağız. Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın 16’ncı Olağan Genel Kurulu şimdiden Oltu’ya ve üyelerine hayırlı olması temennisiyle her zaman maddi ve manevi olarak Oda’sının yanında olan fedakâr esnaf ve sanatkârlarımızın 11 Ocak 2014 tarihindeki Olağan Genel Kurul Toplantısına iştirak ederek odalarının sahibi olduklarını bir kez daha göstermelerini bekliyoruz.”
Kaynak: İHA