Tekirdağ’da Eğitim-bir-sen Şube Başkanı Ferruh Topuz’un Açıklamaları

Memur Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, dershaneler konusunda açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ’da Eğitim-bir-sen Şube Başkanı Ferruh Topuz’un Açıklamaları

Ferruh Topuz, son günlerde dershane tartışmalarının uzun süredir gündemin ilk maddesi olduğunu belirterek: “Sendika olarak dershanelerin kapatılmamasından yana değiliz. Bu konuda muhalefet partileri dahil, herkes hemfikir. Eğitim sistemindeki sorunlar çözüldüğünde, dershaneler kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak ‘dershaneler kapatılmamalı, kapanmalı’ diyerek bu konuda sistemin sorunlarının öncelenmesi ve onlar tadil edildikten sonra dershanelerin kendiliğinden kapanacağına dair düşünceyi kamuoyu ile paylaştık. Bizim buradaki temel tespitimiz; okullar eğitimin ana unsurudur. Dershaneler sorunların sonucu olarak ortaya çıkmış paralel yapılanmalardır. Eğitimde paralel yapılanmalar değil, eğitimin kendi içinde takviye unsurlar olmalıdır. Eğitimde yarıştıran değil, yetiştiren bir sistemi inşa ettiğimizde, değerler eğitimine önem verdiğimizde, çocuklarımıza karakter aşılayabildiğimizde, test ile tost arasından kurtarabilecek bir adımı attığımızda; dershaneleri ise gelecek nesiller açısından tartıştığımızda çoğu şeyi rahatlıkla aşmış olacağız” dedi.

Topuz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sektör temsilcileri ile düzenlediği toplantılara da değinerek şunları kaydetti;” Ama görüyorum ki bir tıkanıklık söz konusu. Bakanlığın çözüm mekanizması olarak aynı masada buluşalım önerisinin gardlaşmalara kurban edildiğini görmek bizi üzüyor. Dershane tartışmasının geldiği ve kilitlendiği nokta, tartışıldığı ve üretildiği dil bizi kaygılandırıyor. Fitne fücurun kol gezdiği, sosyal tabanın fay hattının harekete geçirilmeye çalışıldığı ve fesatçıların cirit attığı bir zeminde herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizmem gerekiyor” dedi .
Kaynak: İHA