Kurbanlarını Duyma Özürlü Şahıslardan Seçen Hırsız Bu Defa Kaçamadı

Aydın’da girdikleri bir binada duyma özürlü bir vatandaşın elektrikli bisikletini çalmak isteyen hırsızlar, kurbanları duyma özürlü olduğu için rahat davranınca yakayı ele verdi.

Kurbanlarını Duyma Özürlü Şahıslardan Seçen Hırsız Bu Defa Kaçamadı
Devrilen motorlu bisikletin çıkardığı gürültü üzerine uyanan çevre sakinleri tarafından yakalanan hırsızlardan biri kaçmayı başarınca yaşı küçük diğer hırsız polise teslim edildi.
Olay gece yarısı Hasan Efendi Mahallesi 1904 sokak üzerinde bulunan 30 numaralı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre elektrikli bisiklet çalan ve iki kişi oldukları belirlenen hırsızlar duyma özrü bir vatandaşı kurban seçip takibe aldılar. Şahsın akşam saatlerinde binanın girişine bıraktığı elektrikli bisikleti çalmak için plan yapan 18 yaşından küçük ve hırsızlıktan sabıkası bulunduğu belirtilen iki kişi kurbanları duyma özürlü olduğu için gayet rahat davrandı. Çalmak istedikleri elektrikli bisikletin devrilmesi sonucu oluşan gürültüye uyanan çevre sakinlerinin olayı fark etmesi üzerine iki kişi olduğu belirtilen hırsızlardan biri yakalanırken, diğeri kaçmayı başardı. Çıkan gürültü üzerine mahallede herkes uyanırken, yakalanan hırsız da olay yerine çağrılan polislere teslim edildi.

DAHA ÖNCE 5 DEFA MOTORU ÇALINAN YAŞLI ŞAHIS İSYAN ETTİ
Olaydan daha sonra haberdar olan elektrikli bisikletin sahibi 70 yaşındaki Mustafa Gümüş, 6. Defa yaşanan hırsızlık olayına isyan ederek, “Daha önce 5 tane motorumu çaldılar. Lanet olsun bu hırsızlara" diyerek hırsızlara isyan etti. Kaçan diğer hırsız olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi ve mahalle sakinleri tarafından gece yarısı çevrede arandı. Yapılan incelemede hırsızlardan kaçmayı başaran zanlının kaçarken motorun şarj adaptörünü çalıp götürdüğü tespit edildi. Polis kaçan diğer hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA