Erzincan Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Erzincan Belediyesi, kış mevsimi nedeniyle oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı, malzeme ve donanımlarını yeniden gözden geçirip eksikliklerini gidererek, 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde hazırlıklarını tamamladı.

Erzincan Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı
Cadde ve sokakların kardan temizlenmesi ve oluşacak buzlanmaya zamanında müdahale etmek, vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve ulaşımın aksamadan devam etmesi için gerekli önlemleri aldı.Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazır olduklarını belirterek personel ve araç bakımından müdahaleye hazır halde beklediklerini ifade etti.

Çakır; ‘'Belediye olarak meteorolojinin kar yağışı konusundaki uyarılarını dikkate alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, gece gündüz demeden olumsuz hava koşullarına karşı mücadele edecekler. Vatandaşlarımızda kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları 153'ü arayarak iletebilecekler''dedi.

Kar yağışı ile birlikte yol açma ve buzlanmaya karşı çalışmalarının hemen başlayacağını ifade eden Başkan Çakır, "Karla mücadele için yeterli ekip ve özel karışım solüsyon stoklarımız mevcut. Ekiplerimizi, halkımızın mağdur olmaması için 24 saat mesai yapacak şekilde organize ettik. Belediyemizin aldığı tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havaya karşı hazırlıklı olmalı. Özellikle sürücülerimiz buzlanmaya karşı dikkatli davranmalı. Doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı gereken tedbirler alınmalı."dedi.


Kaynak: İHA