Kocaeli’de Zincirleme Kaza Açıklaması

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 5 aracın karıştığı zincirleme kazada 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Kocaeli’de Zincirleme Kaza Açıklaması

Edinilen bilgiye göre, İzmit merkezinde Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde Ankara istikametinde aşırı süratli olduğu iddia edilen K.B. idaresindeki 77 AV 335 plakalı araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önündeki 41 H 0282 plakalı Burhan Aktaş yönetimindeki özel halk otobüsüne çarptı. Otobüs ise çarpmanın şiddetiyle önündeki 41 NU 813 plakalı araca çarparak kaldırıma çıktı. Aşırı süratli olduğu söylenilen 77 AV 335 plakalı araç ise otobüse çarpmasına rağmen duramayarak önce ters dönerek arkasında seyreden 34 BE 459 plakalı araca daha sonra da karşı şeritten gelen 34 BJ 5781 plakalı araca çarparak durabildi. Kazada 77 AV 335 plakalı araçtaki bulunan 3 kişi yaralanırken E.Ç. adlı kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi.

Kazayı ihbar alarak olay yerine hızla gelen itfaiye ekiplerini araç içerisinde sıkışan E.Ç., K.B., M.G.A. ve M.F.T.’yi yoğun bir çalışma sonrasında çıkararak 112 ekiplerine teslim ettiler. Ambulansa alınan ve durumu ağır olan yaralılardan Elif Ç. Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar Kocaeli Devlet Hastanesine nakledildi.

Öte yandan kaza sonrası 1 saat trafiğe kapanan yol, trafik ve itfaiye ekiplerinin yolu temizlemesi sonrasında yeniden trafiğe açıldı.
Kaynak: İHA