Kazakistan’ın Geleneksel Kıyafetleri Defilede Tanıtıldı

Eskişehir'de Kazakistan Cumhuriyeti'nin 22'nci bağımsızlık yıldönümü kutlamaları kapsamında Kazakistan’ın geleneksel kıyafetlerinin tanıtıldığı bir defile düzenlendi.

Kazakistan’ın Geleneksel Kıyafetleri Defilede Tanıtıldı

Espark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen defilede Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Öğretim Üyesi tasarımcı Mariyam Yeziyeva tarafından tasarlanan Kazakistan geleneksel kıyafetleri, 7 mankenin üzerinde alışveriş merkezini gezen ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Programın açılışında konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Kazakistan’ın 22’nci bağımsızlık yıldönümü kutlamalarına Eskişehir’in ev sahipliği yaptığını söyledi.

Türkiye ile ilgili aynı sergi çalışmasını Kazakistan’da da yapılmak istendiğini belirten Vali Tuna, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin önemine değinerek, konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümenbayev, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Başkanı Düsen Kaseinov ve ilgililer katıldı.

Heyet, daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akay'ın Kazakistan coğrafyasını anlatan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA